Ο Ολάντ στον μετά θάνατον γάμο αστυνομικού

Ο Ολάντ στον μετά θάνατον γάμο αστυνομικού
Ο Φρανσουά Ολάντ και η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό παρέστησαν το βράδυ της Τρίτης στο Παρίσι στον μετά θάνατον γάμο του αστυνομικού Ξαβιέ Ζιζελέ, ο οποίος σκοτώθηκε σε τζιχαντιστική επίθεση στο Σανζ Ελιζέ, με τον σύντροφό του, έγινε γνωστό από πηγή.

Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας και η δήμαρχος του Παρισιού ήταν παρόντες στην τελετή που ένωσε μετά θάνατον τον Ξαβιέ Ζιζελέ, τον αστυνομικό που σκοτώθηκε στις 20 Απριλίου στο Σανζ Ελιζέ, με τον σύντροφό του, τον Ετιέν Καρντίλ.

Ο γάμος τελέσθηκε στο δημαρχείο του 15ου διαμερίσματος του Παρισιού, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien. Οι δύο άνδρες ήταν ήδη ενωμένοι με το σύμφωνο πολιτικής ένωσης.

Ο γάμος μετά θάνατον επιτρέπεται όταν υπάρχουν «σοβαροί λόγοι» - οι επιθέσεις εντάσσονται σ' αυτή την κατηγορία, διευκρινίζεται στον ιστότοπο της κυβέρνησης- και υπάρχει «ρητή γαμήλια βούληση» από το πρόσωπο που έχει φύγει από τη ζωή. Την τέλεση του γάμου επιτρέπει με διάταγμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.Ο πρώην πρόεδρος Ολάντ στην τελετή

 - LP/Pierre ChausseΣτις 25 Απριλίου, στη διάρκεια του εθνικού φόρου τιμής στον Ξαβιέ Ζιζελέ, ο Ετιέν Καρντίλ είχε εκφράσει τον «μεγάλο πόνο» του μετά τον θάνατο του συντρόφου του και είχε πει πως υποφέρει «χωρίς μίσος».

Το "αντίο" του Καρντίλ στον σύντροφό του


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Powered by TUODY Software