Κύπρος: Σύλληψη γιατρού και γυναίκας για άμβλωση!

Κύπρος: Σύλληψη γιατρού και γυναίκας για άμβλωση!
Πέντε ημέρες υπό κράτηση θα παραμείνουν μία γυναίκα και ένας ιδιώτης γιατρός στην Κύπρο, για αδικήματα που αρχίζουν από «συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος» και φτάνουν μέχρι την «προμήθεια φαρμάκων ή οργάνων ή άσκηση βίας οποιουδήποτε είδους με σκοπό την άμβλωση»… 

Η γυναίκα ήταν στον δεύτερο μήνα της κύησης (8 βδομάδων) και στην κλινική την είχε συνοδεύσει η μητέρα του συντρόφου της.

Η ίδια όταν τη συνέλαβαν εξέφρασε άγνοια για τον νόμο και ζήτησε συγγνώμη, ενώ την άμβλωση την απέδωσε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο δικαστήριο όπου οδηγήθηκαν τα δύο πρόσωπα αφέθηκε να εννοηθεί ότι ο λόγος που στην προκειμένη περίπτωση έγιναν συλλήψεις, ήταν επειδή ο πατέρας του παιδιού δεν γνώριζε για την άμβλωση και όταν το πληροφορήθηκε μετέβη στην κλινική και προκάλεσε ανησυχία και ζημιές.

Σημειώνεται ότι ο υφιστάμενος νόμος στην Κύπρο απαγορεύει τις αμβλώσεις σε οποιοδήποτε στάδιο της κύησης, εκτός κι αν συντρέχουν τρεις προϋποθέσεις:

  • όταν η εγκυμοσύνη είναι αποτέλεσμα βιασμού,
  • όταν η συνέχιση της κύησης συνεπάγεται κίνδυνο για τη ζωή της γυναίκας ή του τέκνου και
  • όταν η συνέχιση της κύησης ενέχει κίνδυνο να οδηγήσει στη γέννηση παιδιού που θα πάσχει από τέτοιες φυσικές ή ψυχικές ανωμαλίες, οι οποίες θα το καθιστούν σοβαρά ανάπηρο.

Πηγή: politis.com.cy
Powered by TUODY Software