Ντιμίτροφ: Να μοιραστούμε την "πολιτιστική κληρονομιά" της "Μακεδονίας"

Ντιμίτροφ: Να μοιραστούμε την "πολιτιστική κληρονομιά" της "Μακεδονίας"

Προκλητικός εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Νίκολα Ντιμίτροφ, σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Ντιμίτροφ πρότεινε Ελλάδα και Σκόπια να.. μοιραστούν την πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας…

Χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις για το τι ακριβώς εννοεί με τον όρο «πολιτιστική κληρονομιά», και εάν σε αυτήν για παράδειγμα, περιλαμβάνεται η ιστορία και ο πολιτισμός της αρχαίας Μακεδονίας και του Μεγάλου Αλεξάνδρου,  ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση των συνομιλιών με την Ελλάδα για το θέμα της ονομασίας.

Ο ίδιος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον Πολωνό ομόλογό του Γιάτσεκ Τσαπούτοβιτς, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαστε δύο χώρες της Ευρώπης του 21ου αιώνα που μοιράζονται τη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας, θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να μοιρασθεί, μια τέτοια πολιτιστική κληρονομιά, ακόμη και όταν, υπό τον όρο αυτόν, σημαίνουν διαφορετικά πράγματα ή θέτουν διαφορετική έμφαση».

Στη συνέχεια για τις συνομιλίες με την Ελλάδα υποστήριξε: «Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση που θα καλύπτει τις ανησυχίες και των δύο πλευρών, όσον αφορά τη διάκριση μεταξύ του κράτους της "Μακεδονίας" και της περιοχής της "Μακεδονίας" στην Ελλάδα δήλωσε, ξεκαθαρίζοντας πως η διάκριση: "Θα πρέπει να είναι αξιοπρεπής και να μην εμπεριέχει ζητήματα ταυτότητας και στις δύο πλευρές"».

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software