Μόσχα προς Λονδίνο: Δεν πρέπει να απειλείτε μια πυρηνική δύναμη!

Μόσχα προς Λονδίνο: Δεν πρέπει να απειλείτε μια πυρηνική δύναμη!

Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στις ήδη τεταμένες σχέσεις της Ρωσίας με τη Βρετανία, με φόντο την υπόθεση της δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του.

"Δεν πρέπει να απειλείτε μια πυρηνική δύναμη", διεμήνυσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, με αφορμή τις δηλώσεις του Λονδίνου για την "υπόθεση Σκριπάλ"

Η αστυνομία που ερευνά τη δηλητηρίαση στη Βρετανία του Ρώσου διπλού πράκτορα δεν θα κατονομάσει σ' αυτό το στάδιο εν δυνάμει υπόπτους καθώς οι έρευνες συνεχίζονται, δήλωσε υψηλόβαθμος Βρετανός αστυνομικός.

"Στο στάδιο αυτό, δεν δηλώνουμε πως μας ενδιαφέρει κάποιος ή πως έχουμε κάποιον ύποπτο", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Νιλ Μπέισου, Ανώτερος Εθνικός Συντονιστής για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

"Οι ρωσο-βρετανικές σχέσεις, οι οποίες ούτως ή άλλως έχουν υποπέσει στο χαμηλότερο σημείο από την εποχή ίσως του ψυχρού πολέμου ή ακόμη ίσως και από την εποχή της ρωσικής επανάστασης και της πρώτης περιόδου της σοβιετικής εξουσίας, μπορεί να πέσουν ακόμη πιο χαμηλά", εκτιμά η ρωσική εφημερίδα Vedomosti.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε ότι οι απειλές της Βρετανίας να στοχοθετήσει τη Μόσχα με τιμωρητικές κυρώσεις για την υπόθεση δηλητηρίασης του πρώην κατασκόπου, δεν θα μείνουν αναπάντητες και επισήμανε ότι οι «ανούσιες» κατηγορίες για εμπλοκή της Ρωσίας συνιστούν πρόκληση, καθώς οι βρετανικές αρχές επιχειρούν να «κηλιδώσουν» τη φήμη της Ρωσίας.

Διαβάστε: Telegraph: Μόνο η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την ουσία Novichok
Διαβάστε:
Βερολίνο: Πολύ σοβαρό εάν η Μόσχα εμπλέκεται στη δηλητηρίαση του Σκριπάλ

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Ria Novosti

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software