Πρόωρες εκλογές ζήτησε ο Μπαχτσελί - Συνάντηση με Ερντογάν

Πρόωρες εκλογές ζήτησε ο Μπαχτσελί - Συνάντηση με Ερντογάν

Πρόωρες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές ζήτησε ο ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί, σύμμαχος του κυβερνώντος ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μην αποκλείει τη σχετική πιθανότητα.

Αντί της 3ης Νοεμβρίου 2019, ο κ. Μπαχτσελί πρότεινε οι εκλογές, οι οποίες θα σηματοδοτήσουν και την αλλαγή του πολιτεύουματος της Τουρκίας από προεδρευόμενη κοινοβουλευτική σε προεδρική δημοκρατία, να διεξαχθούν στις 26 Αυγούστου 2018.

«Δεν μπορεί η Τουρκία να περιμένει με υπομονή έως τις 3 Νοεμβρίου 2019», δήλωσε ο Ντ. Μπαχτσελί.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας και ηγέτης του AKP Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε άμεσα ότι θα συναντηθεί με τον ηγέτη της εθνικιστικής Δεξιάς την Τετάρτη, για να συζητήσουν το ζήτημα.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ τόνισε ότι η πρόταση του αρχηγού του MHP θα πρέπει πρώτα να συζητηθεί στα κομματικά όργανα του κυβερνώντος AKP.

Τα δύο κόμματα έχουν συμπήξει μέτωπο εν όψει των επερχόμενων εκλογών, υπό τον τίτλο «Λαϊκή Συμμαχία» και θα υποστηρίξουν τον Ταγίπ Ερντογάν ως προεδρικό υποψήφιο, ενώ θα κατεβάσουν κοινές λίστες υποψηφίων βουλευτών στις βουλευτικές εκλογές.

Ο αντιπρόεδρος του κεντροαριστερού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Μπουλέντ Τεζκάν χαιρέτισε την θέση Μπαχτσελί, απαντώντας «είμαστε έτοιμοι (σ.σ. για εκλογές)».

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software