Επιστήμονες διάβασαν τις "κρυφές" σελίδες του ημερολογίου της Άννα Φρανκ

Επιστήμονες διάβασαν τις "κρυφές" σελίδες του ημερολογίου της Άννα Φρανκ

«Μυστικές» σελίδες, που η Άννα Φρανκ είχε επιμελώς κρύψει στο ημερολόγιό της, κατάφεραν να διαβάζουν επιστήμονες με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, η Άννα Φρανκ είχε καλύψει με σκούρο καφέ αυτοκόλλητο δύο σελίδες από το ημερολόγιο της, που ιστορικοί προσπαθούσαν εδώ και δεκαετίες να διαβάσουν επί ματαίω.

Η απάντηση δόθηκε με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών: Η μικρή Άννα δεν έκρυβε κάποιο μεγάλο μυστικό, αντίθετα είχε καταγράψει τους προβληματισμούς και τις σκέψεις της γύρω από το… σεξ, αλλά και "πονηρά αστεία".

Η μικρή Γερμανοεβραία, που κρυβόταν επί μήνες σε μία σοφίτα μαζί με την οικογένειά της, δε διέφερε σε τίποτα από μια κοπέλα της ηλικίας της.

Σε ένα από τα αποσπάσματα αναφέρει: «Όλοι οι άνδρες πηγαίνουν με γυναίκες. Και υπάρχουν γυναίκες που τους πλησιάζουν στο δρόμο για να πάνε μαζί τους. Στο Παρίσι υπάρχουν μεγάλα σπίτια γι’ αυτό. Ο μπαμπάς έχει πάει εκεί».

Ο διευθυντής του Μουσείου Άννα Φρανκ, Ρόναλντ Λέοπονλντ, παρουσιάζοντας τις σελίδες, ανέφερε: «Όπως κάθε άλλος έφηβος, είναι φυσικό να την απασχολεί το θέμα του σεξ».

Υπενθυμίζεται πως η μικρή Άννα κρυβόταν από τους Ναζί σε μία σοφίτα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, μετά από δύο χρόνια κατέδωσαν την οικογένεια και την μετέφεραν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η Άννα πέθανε εκεί το 1945 σε ηλικία 15 ετών.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software