Πολιτική κόλαση στα Σκόπια: Εκνευρισμός Ιβανόφ, μόλις δύο λεπτά η συνάντηση με Ζάεφ

Πολιτική κόλαση στα Σκόπια: Εκνευρισμός Ιβανόφ, μόλις δύο λεπτά η συνάντηση με Ζάεφ

Πολύ εκνευρισμένος με το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης ανάμεσα σε Ζόραν Ζάεφ και Αλέξη Τσίπρα, εμφανίζεται ο Γκιόργκι Ιβανόφ και οι πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα αναμένονται με πολύ ενδιαφέρον μετά τη σημερινή τους συνάντηση που διήρκεσε δύο λεπτά...

Ο Ιβανόφ δέχθηκε τον Ζάεφ και τον τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ, στην εξοχική του κατοικία για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση. Ουσιαστικά, για να επιβεβαιώσει αυτό που ήδη γνώριζε. 

Όπως αναφέρεται σε ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, ο Ιβανόφ ρώτησε αρχικά τον Ζάεφ αν υπάρχει συμφωνία με την Ελλάδα και όταν ο τελευταίος απάντησε καταφατικά, τού μετέφερε ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να συνεχιστεί η μεταξύ τους συνάντηση. Κι όλα αυτά έπειτα από μόλις 120 δευτερόλεπτα κουβέντας! 

Ο Ιβανόφ έχει ταχθεί κατά της αλλαγής στο Σύνταγμα της πΓΔΜ και αυτός είναι και ο λόγος που δεν δέχεται τη συμφωνία. 

Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση της σκοπιανής κυβέρνησης που αναφέρει ότι «ο Ζόραν Ζάεφ και ο Νικόλα Ντιμιτρόφ έκαναν προσπάθεια να παρουσιάσουν και να συζητήσουν το περιεχόμενο της συμφωνίας, αλλά ο Γκιόργκι Ιβανόφ τους διέκοψε και αποχώρησε αρνούμενος να συζητήσει τα οφέλη αυτής της ιστορικής συμφωνίας για τη Μακεδονία.

Μέσω της ανακοίνωσής της, η κυβέρνηση καλεί όλους τους πολιτικούς παράγοντες να ενωθούν γύρω από τις εθνικές προτεραιότητες. «Οι πολίτες έχουν τελικά την ευκαιρία να γράψουν νέο κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους παρεμποδίσει να λάβουν την ενδεδειγμένη απόφαση για το μέλλον της χώρας», τονίζεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.

Η δε ανακοίνωση της προεδρίας ήταν αποκαλυπτικότατη...: «Ενημερώνουμε ότι η συνάντηση διήρκεσε δυο λεπτά. Σήμερα, ο πρόεδρος Ιβανόφ θα απευθυνθεί στον «μακεδονικό» λαό», αναφέρεται χαρακτηριστικά και πλέον παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον τόσο τι θα πει ο Ιβανόφ στο διάγγελμα, όσο και με ποιο τρόπο θα χειριστούν την κατάσταση Ζάεφ και Ντιμιτρόφ.

 

 

 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software