Ταϊλάνδη: Κατέρρευσαν οι αντλίες νερού αμέσως μετά τη διάσωση και του τελευταίου

Ταϊλάνδη: Κατέρρευσαν οι αντλίες νερού αμέσως μετά τη διάσωση και του τελευταίου

Παγκόσμια συγκίνηση προκάλεσε η διάσωση των δώδεκα παιδιών και του προπονητή τους που είχαν εγκλωβιστεί για δύο εβδομάδες σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.

Το μεσημέρι της Τρίτης όπου και απεγκλωβίστηκε ο 25χρονος Ekapol Chantawong -ο προπονητής και τελευταίος από τους διασωθέντες- εκατομμύρια άνθρωποι πανηγύρισαν για την αίσια έκβαση της τεράστιας προσπάθειας που κατέβαλαν οι ενενήντα καλύτεροι διασώστες του πλανήτη.

Ανήμερα της ολοκλήρωσης κηδεύτηκε ο Saman Kunan, βετεράνος των Ειδικών Δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης, ο οποίος έχασε τη ζωή του, στην προσπάθεια να μεταφερθεί οξυγόνο στα εγκλωβισμένα παιδιά.

Λίγο πριν την έναρξη της επιχείρησης οι σπηλαιοδύτες, έκαναν τεράστιο αγώνα προκειμένου να εγκαταστήσουν το τεράστιο δίκτυο άντλησης νερού προκειμένου να καθαρίσουν τη διαδρομή του 1.5 χιλιομέτρων από τον τελευταίο θάλαμο της σπηλιάς έως την έξοδο.

Μόλις απεγκλωβίστηκε και το 13ο μέλος οι αντλίες νερού ...κατέρρευσαν αποκαλύπτει η Guardian σε δημοσίευμά της. Συγκεκριμένα στο βρετανικό μέσο μίλησε ένας διασώστης, ο οποίος και θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, σημείωσε πως όλη η επιχείρηση θα μπορούσε να 'χει τραγικό αποτέλεσμα, αν υπήρχε καθυστέρηση λίγων ωρών. 

Μόλις έσπασαν οι αντλίες αυξήθηκε κατακόρυφα το επίπεδο του νερού μέσα στο σπήλαιο, την ίδια ώρα που εντός του βρισκόντουσαν εκατό δύτες και διασώστες που είχαν μείνει για να καθαρίσουν την περιοχή.

Ήταν αυτοί που περίμεναν, κάθε μέρα, επί οκτώ ώρες να φτάσουν κοντά τους τα παιδιά, για να τους παρέχουν τις πρώτες βοήθειες και να τα βάλουν στα φορεία -μέσα σε ένα μικρό, λασπώδη χώρο. Ξαφνικά οι τρεις Αυστραλοί δύτες που ήταν στην έξοδο, άκουσαν ουρλιαχτά και είδαν τους συναδέλφους τους να τρέχουν για να σωθούν.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software