Ο Τραμπ καλεί τον Πούτιν στην Ουάσινγκτον το φθινόπωρο

Ο Τραμπ καλεί τον Πούτιν στην Ουάσινγκτον το φθινόπωρο

Και νέα συνάντηση ενδεχομένως να έχουν έως το τέλος του 2018 οι Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος έχει προσκαλέσει τον Ρώσο ομολόγο του να επισκεφτεί την Ουάσιγκτον το προσεχές φθινόπωρο.

Η πρόσκληση απευθύνθηκε στον απόηχο της πρόσφατης συνάντησης των δύο ηγετών, στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, την προηγούμενη Δευτέρα.

«Ο πρόεδρος Τραμπ συμφώνησε σε έναν συνεχή εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των συμβουλίων ασφαλείας των δύο χωρών» ανακοίνωσε απόψε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς.

Και συνέχισε: «Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος Τραμπ έδωσε εντολή να προσκληθεί ο πρόεδρος Πούτιν στην Ουάσιγκτον το προσεχές φθινόπωρο».

Η πρόσκληση, όπως διευκρίνισε η Σάντερς, θα κατατεθεί και επισήμως στον πρόεδρο της Ρωσίας, μέσω του συμβούλου εθνικής ασφάλειας, Τζον Μπόλτον.

Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δέχθηκε σκληρή κριτική, μετά τη συνάντηση της Δευτέρας με τον Ρώσο ομόλογό του, με αφορμή τη ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Η επιλογή του να μην κατηγορήσει ευθέως τη Μόσχα και να θέσει ζήτημα αξιοπιστίας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, προκάλεσε αλγεινές αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί σε αναδίπλωση.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software