ΗΠΑ: Ο Ορτέγκα «υπεύθυνος» για τη βία στη Νικαράγουα

ΗΠΑ: Ο Ορτέγκα «υπεύθυνος» για τη βία στη Νικαράγουα

Ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγα και η σύζυγός του, αντιπρόεδρος της χώρας Ροζάριο Μουρίγιο, «ευθύνονται» για τη βία που μαίνεται στη χώρα αυτή της Κεντρικής Αμερικής.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν έντονα τη βία που μαίνεται στην Νικαράγουα και τις καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττει το καθεστώς Ορτέγα, σε απάντηση των πολιτικών διαδηλώσεων», ανέφερε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Τουλάχιστον 448 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σύμφωνα με οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στα επεισόδια από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που ξέσπασαν την 18η Απριλίου και πήραν γρήγορα χαρακτήρα εξέγερσης εναντίον του Ορτέγα. Η κυβέρνηση Ορτέγα αναγνωρίζει μόνο περίπου 50 θανάτους.

«Ο πρόεδρος Ορτέγα και η αντιπρόεδρος Μουρίγιο είναι οι τελικοί υπεύθυνοι για τις φιλοκυβερνητικές πολιτοφυλακές που βιαιοπραγούν ενάντια στον ίδιο τους λαό», υπογράμμισε η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

«Οι ΗΠΑ στηρίζουν το λαό της Νικαράγουας, ανάμεσά τους μέλη του κόμματος Σαντινίστα, που ζητά δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και τερματισμό της βίας», συμπληρώνεται.

Τον περασμένο μήνα η Ουάσινγκτον επέβαλε οικονομικές κυρώσεις και περιορισμούς σε ταξιδιωτικές θεωρήσεις ενάντια σε ανώτερους αξιωματούχους της Νικαράγουας.

«Αυτή είναι η αρχή, όχι το τέλος, ενδεχόμενων κυρώσεων», διαμήνυσε η αμερικανική προεδρία.

 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software