Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα καταφύγιο για τούρκους εγκληματίες

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα καταφύγιο για τούρκους εγκληματίες

Ασφαλές καταφύγιο για τούρκους εγκληματίες χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εκφράζοντας εκ νέου τη δυσαρέσκεια της Άγκυρας για τη μη έκδοση των 8 στρατιωτικών. 

«Η Ελλάδα μετατράπηκε σε «ασφαλές καταφύγιο» για Τούρκους εγκληματίες, όπως οι οκτώ φυγάδες στρατιωτικοί. Παραμένουμε ωστόσο αποφασισμένοι στην προσπάθεια να εξασφαλίσουμε ότι οι φυγάδες πραξικοπηματίες θα εκδοθούν και θα δικαστούν στην Τουρκία», τόνισε χαρακτηριστικά ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Ο Τσαβούσογλου εμφανίστηκε προκλητικός σε ό,τι αφορά στο θέμα των υδρογονανθράκων στα κυπριακά θαλάσσια οικόπεδα, καθώς προειδοποίησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι «εάν πιστεύουν ακόμα ότι δεν έχουν κάτι να χάσουν, κάνουν λάθος». Δεν παρέλειψε, δε, να τα βάλει και με τις εταιρείες που συμμετέχουν στις έρευνες.

«Κανένα ξένο κράτος, εταιρεία ή όχημα δεν μπορεί να πραγματοποιήσει μη εγκεκριμένη ερευνητική ή επιστημονική δράση στην τουρκική υφαλοκρηπίδα και τις θαλάσσιες περιοχές που βρίσκονται πάνω της».

Κλείνοντας, έστειλε μήνυμα στις ΗΠΑ αναφέροντας ότι «η γλώσσα των απειλών δεν είναι αποδεκτή μεταξύ των συμμάχων».

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software