Δημοσιογράφος απομακρύνθηκε από την κοινή συνέντευξη Τύπου Ερντογάν - Μέρκελ

Δημοσιογράφος απομακρύνθηκε από την κοινή συνέντευξη Τύπου Ερντογάν - Μέρκελ

Ένα επεισόδιο, με πρωταγωνιστή άνδρα που πιστεύεται ότι είναι δημοσιογράφος, και ο οποίος απομακρύνθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας καθώς φέρεται ότι προσπάθησε να διαμαρτυρηθεί κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Τούρκου προέδρου, επισκίασε την κοινή συνέντευξη Τύπου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο. 

Το περιστατικό έχει καταγραφεί σε κάμερα, όπου μπορεί κανείς να διακρίνει ότι ο άνδρας φορούσε μια μπλούζα που έγραφε στα τουρκικά: «Ελευθερία Τύπου για τους δημοσιογράφους στην Τουρκία».

Κατά πληροφορίες ο δημοσιογράφος στάθηκε όρθιος την ώρα που μιλούσε ο Ερντογάν και είπε: «Η δικαιοδοσία είναι ανεξάρτητη και πρέπει να την σεβόμαστε». 

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο Τούρκος πρόεδρος χαμογελά, ενώ ο άνδρας απομακρύνεται από την αίθουσα διαμαρτυρόμενος. Παράλληλα, η Γερμανίδα καγκελάριος στέκεται αμήχανη και παρακολουθεί το συμβάν. 

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο που μίλησε στο ρωσικό πρακτορείο Spuntnik International και παρίστατο στο εν λόγω περιστατικό, ο Τούρκος δημοσιογράφος επέστρεψε λίγο αργότερα στην αίθουσα. 

Διεθνή μέσα που αναπαράγουν την είδηση αναφέρουν ότι πρόκειται για τον δημοσιογράφο ονόματι Ερτουγρούλ Γιγκίτ, τουρκικής και γερμανικής καταγωγής, που ζει στο Αμβούργο, αρθρογραφεί και στην γερμανική εφημερίδα Tageszeitung και είναι διαχειριστής της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Avrupa Postasi.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software