Ιράν: Παράνομο καθεστώς οι ΗΠΑ!

Ιράν: Παράνομο καθεστώς οι ΗΠΑ!

Η Τεχεράνη αποκάλεσε «παράνομο καθεστώς» τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μετά την απόφαση της Ουάσινγκτον να τερματίσει τη Συνθήκη Φιλίας του 1955 μεταξύ των δύο χωρών.

Η ανακοίνωση του τερματισμού της Συνθήκης αυτής έγινε από τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ακολούθησε την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου που δικαίωσε το Ιράν και διέταξε τις ΗΠΑ να διασφαλίσουν ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης δεν θα έχουν επιπτώσεις στην ανθρωπιστική βοήθεια ή στην ασφάλεια της πολιτικής αεροπορίας.

«Οι ΗΠΑ αποχώρησαν από την αμερικανο-ιρανική συνθήκη, αφού το ΔΠΔ τους διέταξε να σταματήσουν να παραβιάζουν αυτή τη συνθήκη, τιμωρώντας τον λαό του Ιράν. Παράνομο καθεστώς», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ χαρακτήρισε «ήττα για το Ιράν» την απόφαση του Δικαστηρίου παρόλο που διέταξε τις ΗΠΑ να αναστείλουν τις κυρώσεις εις βάρος ανθρωπιστικών αγαθών, καθώς η δικαστική απόφαση «δικαίως απέρριψε όλους τους αβάσιμους ισχυρισμούς του Ιράν» να αναστείλει ευρύτερα τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software