Πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας φέρεται να παρήγγειλε τη δολοφονία του Κούτσιακ

Πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας φέρεται να παρήγγειλε τη δολοφονία του Κούτσιακ

Ένας από τους τέσσερις υπόπτους που συνελήφθησαν για τον φόνο του Σλοβάκου δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ κατηγόρησε τον πολυεκατομμυριούχο Μάριαν Κότσνερ ότι εκείνος ήταν που παρήγγειλε τη δολοφονία του, ανέφερε την Τετάρτη το βράδυ η εφημερίδα Dennik N.

Ο 55χρονος Κότσνερ, ιδιοκτήτης πολλών εταιρειών, είναι προφυλακισμένος από τον Ιούνιο για μια υπόθεση με παραποιημένα γραμμάτια χωρίς όμως να έχουν απαγγελθεί εναντίον του κατηγορίες. Διάφορες δραστηριότητές του έχουν γίνει αντικείμενο δημοσιογραφικών ερευνών του Κούτσιακ.

Ο άνδρας που κατηγορεί τον επιχειρηματία είναι ο Ζόλταν Α., ένας επιχειρηματίας από την πόλη Κομάρνο, που φέρεται να έχει μεσολαβήσει μεταξύ της Αλένα Ζ, της γυναίκας η οποία σύμφωνα με τις αρχές ζήτησε τη δολοφονία του δημοσιογράφου, του φερόμενου ως εκτελεστή, Τόμας Ζ. και του οδηγού που τον μετέφερε στο σημείο του εγκλήματος, Μίροσλαβ Μ.

Οι τέσσερις αυτοί άνθρωποι συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα και έχουν τεθεί υπό κράτηση.

Σύμφωνα με την Dennik N, που επικαλείται πηγές που πρόσκεινται στην έρευνα, και βάσει της κατάθεσης του Ζόλταν Α., η Αλένα Ζ. του είπε ότι ο Κότσνερ ζήτησε τη δολοφονία, για την οποία πλήρωσε 70.000 ευρώ.

Σλοβάκος εισαγγελέας ταυτοποίησε τη Δευτέρα την Αλένα Ζ. ως αυτή που ζήτησε τη δολοφονία του Κούτσιακ. Όμως αυτή η εκδοχή είχε κενά καθώς η 44χρονη γυναίκα δεν είχε προηγούμενα με τον δημοσιογράφο, ενώ έχει και μεγάλα χρέη προς το σλοβακικό δημόσιο.

Το τελευταίο άρθρο του Κούτσιακ πριν από τη δολοφονία του αφορούσε τις ενδεχόμενες σχέσεις μεταξύ της καλαβρέζικης μαφίας και πολιτικών ανδρών της Σλοβακίας και έκανε λόγο για ύποπτες συναλλαγές που γίνονταν μέσω επιχειρήσεων του Μάριαν Κότσνερ. Η δολοφονία του τον Φεβρουάριο προκάλεσε μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, οι οποίες οδήγησαν στην παραίτηση του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software