Γεωργία: Ανταγωνιστικές αλλά "άνισες" οι προεδρικές εκλογές...

Γεωργία: Ανταγωνιστικές αλλά "άνισες" οι προεδρικές εκλογές...

Διεθνείς παρατηρητές δήλωσαν ότι οι προεδρικές εκλογές στη Γεωργία ήταν ανταγωνιστικές αλλά "άνισες" με κακοδιαχείριση των κρατικών πόρων, μεροληψία από την πλευρά των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης και κάποιους ψεύτικους υποψηφίους να λαμβάνουν μέρος.

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της χώρας ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν και σε δεύτερο γύρο, στον οποίο θα αναμετρηθούν δύο πρώην υπουργοί Εξωτερικών μετά την αποτυχία κάποιου από τους υποψήφιους να ξεπεράσει το 50% στον χθεσινό πρώτο γύρο.

Διεθνείς παρατηρητές, ανάμεσά τους και εκπρόσωποι από τον Οργανισμό Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη, δήλωσαν ότι στους ψηφοφόρους δόθηκε μια γνήσια επιλογή και οι 25 υποψήφιοι είχαν ελευθερία για την προεκλογική τους εκστρατεία. Σημείωσαν όμως ότι υπήρξαν και προβλήματα.

"... Υπήρξαν περιπτώσεις κακοδιαχείρισης κρατικών πόρων και η ανάμειξη των ανώτερων κρατικών αξιωματούχων από το κυβερνών κόμμα στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας δεν ήταν πάντα σύννομη", ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

"Κατέστη σαφές στη διάρκεια της εκστρατείας ότι ένας σημαντικός αριθμός υποψηφίων είχε εγγραφεί για να χρησιμοποιήσει το δημόσιο χρήμα και τον δωρεάν χρόνο στα μέσα ενημέρωσης ώστε να υποστηρίξει άλλους υποψήφιους καθιστώντας έτσι άδικη τη διαδικασία για τους υπόλοιπους."

Φωτογραφία: Reuters

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software