Εριστικός Τραμπ: Κατηγόρησε ΜΜΕ, προσέβαλε δημοσιογράφους, χλεύασε Ρεπουμπλικάνους!

Εριστικός Τραμπ: Κατηγόρησε ΜΜΕ, προσέβαλε δημοσιογράφους, χλεύασε Ρεπουμπλικάνους!

Μια μέρα μετά τις ενδιάμεσες εκλογές στις οποίες το κόμμα του έχασε τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων από τους Δημοκρατικούς, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μπήκε στην αίθουσα της συνέντευξης Τύπου στο Λευκό Οίκο, μιλώντας εριστικά, αναφερόμενος ονομαστικά σε Ρεπουμπλικανούς τους οποίους κατηγόρησε ότι έχασαν τις έδρες τους και επιτέθηκε για ακόμη μια φορά σε δημοσιογράφους που αμφισβήτησαν τους ισχυρισμούς του.

Κατά τη διάρκεια της 90λεπτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Τραμπ, είπε ότι τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών ήταν "πολύ κοντά σε μια ολοκληρωτική νίκη" για τους Ρεπουμπλικάνους και τόνισε ότι μπορεί να διαπραγματευτεί πιο εύκολα σε κάποια ζητήματα με τους Δημοκρατικούς.

Κάποιοι δημοσιογράφοι έκαναν επίμονες ερωτήσεις κατά πόσον η ρητορική του για τους μετανάστες από την κεντρική Αμερική κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ήταν διχαστική, καθώς και για τις εξελίξεις στην έρευνα Μιούλερ για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Ο Τραμπ απέκρουσε με τρόπο επιθετικό. "Το CNN θα πρέπει να ντρέπεται που σε έχει εργαζόμενο", είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στον ανταποκριτή του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Τζιμ Ακόστα. "Είσαι ένας αγενής, απαίσιος άνθρωπος" του είπε, ενώ ένας υπάλληλος του Λευκού Οίκου άρπαξε το μικρόφωνο από τα χέρια του Ακόστα.

Η δημοσιογράφος Γιαμίσε Αλκιντορ του PBS NewsHour που τον ρώτησε για τους λευκούς εθνικιστές που ενθαρρύνονται από τον Τραμπ που χαρακτηρίζει τον εαυτό του έναν "εθνικιστή",  ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος δήλωσε προσβεβλημένος. "Αυτό είναι μια ρατσιστική ερώτηση", της απάντησε.

Παράλληλα χλεύασε Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους που κράτησαν απόσταση από τον ίδιο κατά την προεκλογική εκστρατεία λόγω των ανησυχιών τους ότι τα διχαστικά μηνύματα του Τραμπ για την μετανάστευση θα απομακρύνουν ψηφοφόρους. 

Δεν παρέλειψε δε να επαινέσει μια ακόμη φορά τον εαυτό του. "Πιστεύω ότι είμαι ένας ηγέτης υψηλού ήθους και αγαπώ τη χώρα μου".


Δείτε τη συνέντευξη του Τραμπ:

Διαβάστε: ΗΠΑ: Ενισχυμένη η ελληνική παρουσία στο Κογκρέσο


"Νομίζω ότι με συμπαθούν"!

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ελπίζει να συνεργαστεί με τους Δημοκρατικούς στους τομείς όπως τις υποδομές, τις τιμές των φαρμάκων, στο εμπόριο και την οικονομία, όπου η επίτευξη συμβιβασμών είναι εφικτή.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο αναφορικά με το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών, επισήμανε ότι έχει πολλά κοινά με τους Δημοκρατικούς στο κλάδο των υποδομών και πως οι δύο πλευρές επιθυμούν να εργαστούν για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

"Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε τον επόμενο χρόνο για να συνεχίσουμε να φέρουμε αποτελέσματα στον Αμερικανικό λαό", είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να... ειρωνευτεί τους Ρεπουμπλικάνους που απέφυγαν να διεξάγουν προεκλογική εκστρατεία μαζί του και οι οποίοι δεν εκλέχθηκαν, αναφερόμενος ονομαστικά στους υποψηφίους.

Ερωτηθείς για το τι συμπέρασμα έβγαλε από το εκλογικό αποτέλεσμα, ο Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε: "Νομίζω ότι οι άνθρωποι με συμπαθούν. Νομίζω ότι στους ανθρώπους αρέσει η δουλειά που κάνω".

Κληθείς να σχολιάσει τις απώλειες των εκλογών - τις οποίες ο ίδιος αρνείται - ανέφερε: "Νόμιζα ότι ήταν πολύ κοντά σε μία ολοκληρωμένη νίκη. Όταν το βλέπουμε από τη σκοπιά της διαπραγμάτευσης". 

Στη συνέχεια, ο Τραμπ δήλωσε ότι θα μπορούσε να τερματίσει ανά πάσα στιγμή τις έρευνες του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για την φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016 επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχει καμία συνέργεια.

Υποστήριξε, δε, ότι η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Μιούλερ δεν κάνει καλό στη χώρα. "Πρέπει να τελειώσει, επειδή είναι πολύ κακή για τη χώρα μας", είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος. "Θα μπορούσα να την τερματίσω όποτε ήθελα, αλλά δεν το έκανα", είπε σε ερώτηση αν θα απολύσει τον Μιούλερ.

"Δεν υπάρχει καμία συνέργεια", επέμεινε. "Ξοδεύουν πολλά χρήματα. Αλλά θα το αφήσω. Θα μπορούσα να την τερματίσω τώρα",, τόνισε, δηλώνοντας ότι "δεν ανησυχεί" για την έρευνα αυτή. "Είναι μια φάρσα", τόνισε, επαναλαμβάνοντας το χαρακτηρισμό του περί "κυνήγι μαγισσών".

Σε ερώτηση αν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τον κάλεσε για να τον συγχαρεί και αν θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα σε εκδηλώσεις στη Γαλλία, για την επέτειο του τέλους του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ο ίδιος απάντησε: "Δεν νομίζω ότι διαθέτουμε χρόνο για τη συνάντηση ... θα έχουμε μόνο ένα γεύμα...".

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε να δώσει απάντηση για το μέλλον του υπουργού Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς και του υφυπουργού Ροντ Ρόζεσταϊν.

Ταυτόχρονα, εξήρε την δουλειά του υπουργού Εσωτερικών Ράιαν Ζίνκι.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, τι θα έκανε αν οι Δημοκρατικοί ζητούσαν να δουν τις φορολογικές του δηλώσεις και τις επιστροφές φόρου του, ο ίδιος απάντησε: 

"Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τις φορολογικές δηλώσεις", και οι επιστροφές του είναι υπερβολικά περίπλοκες και υποβάλλονται σε επεξεργασία από κορυφαίες επιχειρήσεις. Επίσης, ο πρόεδρος της Αμερικής τόνισε ότι "η εταιρεία του και οι επιχειρήσεις του είναι τεράστιες και συνεχώς ελέγχονται" - την ίδια δικαιολογία που είχε αναφέρει και πριν από δύο χρόνια: "Και είναι μια πολύ μεγάλη εταιρεία, πολύ μεγαλύτερη από ό, τι μπορείτε να καταλάβετε".

Διαβάστε: Εκλογές ΗΠΑ: Ρεκόρ συμμετοχής με 113 εκατ. ψηφοφόρους


Το μεταναστευτικό

Σε επίθεση δημοσιογράφου του CNN , που τον χαρακτήρισε "αγενή και απαίσιο άνθρωπο", ως προς τη στάση του απέναντι στους μετανάστες, ο Τραμπ απάντησε:

Οι μετανάστες ήταν μια "εισβολή". Και συμπλήρωσε: "νομίζω ότι πρέπει να με αφήσετε να οδηγήσω αυτή τη χώρα και εσείς να οδηγήσετε το CNN".

Επίσης, ο Τραμπ διαμήνυσε ότι θα συνεχίσει να πιέζει για την ανέγερση ενός τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, τονίζοντας ότι "χρειαζόμαστε το τείχος".

Πρόσθεσε ότι δεν αποκλείει μια "παράλυση" της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με αφορμή τη χρηματοδότηση αυτού του τείχους. Και προειδοποίησε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα επιρρίψει την ευθύνη στους Δημοκρατικούς.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς συμφώνησε να είναι ξανά υποψήφιος μαζί του στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software