Τσαβούσογλου: Τεμάχισαν τον Κασόγκι ακούγοντας μουσική και το διασκέδαζαν!

Τσαβούσογλου: Τεμάχισαν τον Κασόγκι ακούγοντας μουσική και το διασκέδαζαν!

Την πεποίθηση της Άγκυρας, πως οι δράστες της δολοφονίας του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης δεν έδρασαν μόνοι τους, εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, o Tσαβούσογλου τόνισε πως έχει ακούσει το ηχητικό στο οποίο καταγράφονται λεπτομέρειες της δολοφονίας.

«Στο ηχητικό ακούγεται ο ιατροδικαστής να δίνει στους υπόλοιπους οδηγίες. Τους δίνει εντολή να ακούν μουσική, ενώ τεμαχίζει το πτώμα. Είναι σαφές πως το ευχαριστιέται. Του αρέσει να πετσοκόβει ανθρώπους, λέει. Είναι φρικτό» ανέφερε ο Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, όλο το περιστατικό έχει διάρκεια επτά λεπτά.  

Παράλληλα, ο Τσαβούσογλου τόνισε πως χρειάζονται οριστικές αποδείξεις πριν απευθύνει κατηγορίες, όμως την ίδια στιγμή ανάφερε πως «πολλοί» θεωρούν τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν ως υπεύθυνο για τη δολοφονία. 

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ επεσήμανε πως ο πρίγκιπας έχει ζητήσει συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο του G20 που ξεκινά στις 30 Νοεμβρίου στην Αργεντινή.

Ο Τσαβούσογλου είπε πως ο Ερντογάν θα το σκεφτεί και πως «σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει λόγος να μη συναντήσει τον πρίγκιπα διάδοχο».

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software