Νόι: Να σταματήσει η ανάμειξη της Δύσης στην Ουκρανία

Νόι: Να σταματήσει η ανάμειξη της Δύσης στην Ουκρανία

Ο Αλεξάντερ Νόι, από το κόμμα «Η Αριστερά», προειδοποιεί τη Δύση να μη συμβάλλει στην αναζωπύρωση της διένεξης ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία. «Με τη στάση της η Δύση έγινε τμήμα της αντιπαράθεσης», αναφέρει ο Νόι, σύμφωνα με άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης της Deutsche Welle.

Μιλώντας στη Γερμανική Ραδιοφωνία ο βουλευτής του κόμματος «Η Αριστερά» Αλεξάντερ Νόι, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής, αποκάλυψε ότι ήδη στις αρχές του χρόνου η Ουκρανία συνέλαβε ένα ρωσικό αλιευτικό και ένα ρωσικό πλωτό βυτιοφόρο μαζί με τα πληρώματά τους, τα οποία και δέσμευσε για άγνωστο χρονικό διάστημα. «Έτσι και οι Ρώσοι από την πλευρά τους εντατικοποίησαν τις επιθεωρήσεις των συνόρων και η κατάσταση κλιμακώθηκε όλο το καλοκαίρι με αποκορύφωμα αυτό που ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες», επισημαίνει ο Νόι, ρίχνοντας σαφώς την ευθύνη στην ουκρανική πλευρά. Ο Γερμανός βουλευτής δηλώνει ότι η αξιολόγηση της ευθύνης δεν μπορεί να γίνει με βάση το διεθνές δίκαιο.

«Και το Κοσσυφοπέδιο ήταν υπό σερβική κυριαρχία», υπενθυμίζει, «όλη η βαλκανική πολιτική της Δύσης κατέστησε το διεθνές δίκαιο περιττό. Στη Γιουγκοσλαβία ή στο Σουδάν καταπατήθηκε μαζικά το διεθνές δίκαιο και δημιουργήθηκαν τετελεσμένα.. Εδώ και 20 χρόνια επικρατεί η πολιτική του δίκαιου του ισχυρού. Πρέπει να γίνει συνολική αλλαγή σκέψης για να αναπτυχθεί και πάλι κοινή βάση συναίνεσης».

Ο Αλεξάντερ Νόι δεν φείδεται κριτικής και προς τη ρωσική πλευρά, αναφέρει η DW. «Νομίζω ότι η στρατιωτική ισχύς ως μέσο έκφρασης της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής έχει αγγίξει μια ποιότητα που φτάνει αυτήν της δυτικής πολιτικής ισχύος» τονίζει. «Το παρακολουθήσαμε τα τελευταία δέκα χρόνια με τον πόλεμο στη Γεωργία και την αναδιοργάνωση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Που σημαίνει με άλλα λόγια, ότι ο ρωσικός στρατός έχει μετατραπεί σε εργαλείο προβολής εξωτερικής ισχύος, ακριβώς όπως και το ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία της Ουάσιγκτον». Σε σχέση με τις κυρώσεις της Δύσης σε βάρος της Ρωσίας, που ανεβάζουν ακόμη περισσότερο την αντιπαράθεση Δύσης-Ανατολής ο Γερμανός βουλευτής τις καταδικάζει γιατί, όπως ισχυρίζεται, δίδεται η λανθασμένη εντύπωση ότι οι ΗΠΑ, οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο είναι υπεράνω της διένεξης.

«Είναι λάθος οι δυτικές χώρες, οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η ΕΕ να αποτελούν σταθερό κομμάτι της διένεξης» υποστηρίζει. Την άποψη αυτή εδράζει ο Αλεξάντερ Νόι στο ότι η Ουκρανία ως πολυεθνικό κράτος θα έπρεπε να έπαιρνε τη θέση μιας χώρας- γέφυρας ανάμεσα στη Δύση και τη Ρωσία και όχι όπως έκαναν οι Δυτικοί να την σύρουν στο δικό τους στρατόπεδο, με τα αποτελέσματα που προκύπτουν σήμερα. «Προειδοποιώ επειγόντως τη Δύση να σταματήσει να αναμειγνύεται. Έγινε κομμάτι της διένεξης. Δεν είναι υπεράνω της διένεξης», κάνει έκκληση ο Αλεξάντερ Νόι. «Με τη στάση της συμβάλλει στη μεγαλύτερη διεθνοποίηση του προβλήματος, θα ήταν απερισκεψία να αναζωπυρώνει τη διένεξη μια διάφορα μέσα».

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software