Σοσιαλιστές και Αριστερά επικρίνουν τις εξαγγελίες Μακρόν

Σοσιαλιστές και Αριστερά επικρίνουν τις εξαγγελίες Μακρόν

Τις εξαγγελίες στις οποίες προχώρησε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, περί αύξησης του κατώτατου μισθού και περί περικοπών φόρων, απέρριψαν αριστερά και η κεντροαριστερά.

Ο Μακρόν μοιάζει να νομίζει πως θα «μοιράσει λίγο χαρτζιλίκι και θα καλμάρει την εξέγερση των πολιτών που έχει ξεσπάσει», σχολίασε ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, ηγέτης του κόμματος «Ανυπότακτη Γαλλία» (ριζοσπαστική αριστερά).

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας ανήγγειλε μέτρα το κόστος για τα οποία θα βαρύνει «τον απλό πολίτη» και όχι «αυτούς που έχουν μεγάλο πλούτο». Ο Μελανσόν δήλωσε ακόμη πως «πιστεύει» πως «η πέμπτη πράξη» του δράματος «θα παιχτεί το Σάββατο», αναφερόμενος στις νέες διαδηλώσεις που προγραμματίζονται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Αλλά και ο Ολιβιέ Φορ, ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος (κεντροαριστερά) υποστήριξε ότι το κόστος των μέτρων θα το επωμιστούν οι φορολογούμενοι.

Από την πλευρά του, ένα από τα πρόσωπα που ήρθαν στο προσκήνιο με το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» φάνηκε επίσης να μην πείθεται από την ομιλία του αρχηγού του γαλλικού κράτους. «Σε όρους ουσίας, αυτά είναι ημίμετρα», είπε ο Μπενζαμέν Κοσί, τον οποίο έκανε δεκτό ο πρόεδρος Μακρόν την περασμένη εβδομάδα. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 ο ίδιος πρόσθεσε πως το Ελιζέ οφείλει να δώσει στους πολίτες «πολλά περισσότερα»

 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software