Κίτρινα Γιλέκα: Επαγγελματίας ο μποξέρ που έτρεψε σε φυγή αστυνομικούς

Κίτρινα Γιλέκα: Επαγγελματίας ο μποξέρ που έτρεψε σε φυγή αστυνομικούς

Πρώην πρωταθλητής του μποξ, είναι ο άνδρας που απαθανατίστηκε σε εντυπωσιακό στιγμιότυπο από τις κινητοποιήσεις των Κίτρινων Γιλέκων, να τρέπει σε φυγή ομάδα ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας, σε γέφυρα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που έγινε viral, ο άνδρας έρχεται σε βοήθεια διαδηλωτών τους οποίους απωθούν αστυνομικοί, με χημικά.

Μπαίνει μπροστά και παρακάμπτοντας την ασπίδα του αστυνόμου, του καταφέρει μερικά χτυπήματα, αναγκάζοντας τον σε οπισθοχώρηση, καθώς δεν καταφέρνει να χρησιμοποιήσει το κλομπ του. 

Ενθαρρυμένοι από την παρέμβαση, διαδηλωτές απωθούν τους αστυνομικούς από τη γέφυρα. 

Σε άλλο στιγμιότυπο, έχει στριμώξει έναν αστυνομικό και του καταφέρνει κλωτσιές και γροθιές.

 

 

Η γαλλική αστυνομία, με ανάρτησή της στο Twitter, ενημέρωσε πως ο άνθρωπος αυτός είναι επαγγελματίας πυγμάχος και πρώην πρωταθλητής, ενώ τον κατηγόρησε πως "δεν σέβεται τους κανόνες" και ότι εκείνοι θα του μάθουν "τους ποινικούς κανόνες".

 

 

Σε άλλο Tweet τον απειλούν λέγοντας πως "τελείωσε η καριέρα του".

 

 

Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ, χαρακτήρισε την συμπεριφορά του άνδρα, που ονομάζεται Christophe Dettinger "δειλή και ανυπόφορη".

Ωστόσο πολλοί Γάλλοι, μέσω των social media, επαίνεσαν την πράξη του, θυμίζοντας τις πολλές σκηνές σκληρής αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας κατά διαδηλωτών.

Με πληροφορίες από The Local France 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software