Ο Τραμπ Τζούνιορ δεν είχε τηλεφωνήσει στον πατέρα του πριν τη συνάντηση του 2016

Ο Τραμπ Τζούνιορ δεν είχε τηλεφωνήσει στον πατέρα του πριν τη συνάντηση του 2016

Οι γερουσιαστές που ασχολούνται με την διεξαγωγή της έρευνας για την Ρωσία, έλαβαν νέες πληροφορίες που δείχνουν ότι τα μυστηριώδη τηλεφωνήματα του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, πριν από την συνάντηση στον Πύργο Τραμπ το 2016, δεν έγιναν με τον πατέρα του, μεταδίδει το CNN επικαλούμενο τρεις πηγές που έχουν λάβει γνώση για την υπόθεση.

Τα αρχεία που έχουν παραχωρηθεί στην Επιτροπή για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Γερουσίας, δείχνουν ότι τα τηλεφωνήματα έγιναν μεταξύ του Τραμπ Τζούνιορ και δύο επιχειρηματικών συνεργατών του, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Τα στοιχεία αυτά, έρχονται σε αντίθεση με τις υποψίες που είχαν εδώ και καιρό οι Δημοκρατικοί ότι ο κρυφός τηλεφωνικός αριθμός ήταν του (τότε) προεδρικού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ.

Οι πληροφορίες αυτές, δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα και φωτίζουν ένα από τα σοβαρά ερωτηματικά που είχε διατυπωθεί σχετικά με την συνάντηση που είχε οργανώσει ο Τραμπ Τζουνιορ με την συμμετοχή μιας Ρωσίδας δικηγόρου, αναμένοντας ότι οι Ρώσοι θα παρέδιδαν επιβαρυντικές πληροφορίες για την (τότε) προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

Στα τηλεφωνήματα του Τραμπ Τζούνιορ υπήρχαν και αριθμοί με απόκρυψη, προβληματίζοντας όσους ασχολούνται με την διερεύνηση της υπόθεσης κι αναφορικά με το αν ο πρόεδρος Τραμπ, είχε λάβει προηγούμενη γνώση, με οποιοδήποτε τρόπο για την συνάντηση του γιου του, του γαμπρού του Τζάρεντ Κούσνερ, αλλά και του πρώην προέδρου της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ με την Ρωσίδα δικηγόρο.

Τα τηλεφωνικά αρχεία του Τραμπ Τζούνιορ συμπεριλάμβαναν και δύο αριθμούς τηλεφώνου με απόκρυψη, την ίδια ημέρα που είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Ρώσο σταρ της ποπ μουσικής Εμίν Αγκαλάροφ. Πρόκειται για τον γιο ενός Ρώσου ολιγάρχη που πρωταγωνίστησε στην οργάνωση του ραντεβού που έγινε στον Πύργο Τραμπ τον Ιούνιο του 2016, με την συμμετοχή της Ρωσίδας δικηγόρου Ναταλίας Βεσελνίτσκαγια.

Τα τηλεφωνήματα αυτά, έγιναν τρεις ημέρες πριν την αναφερόμενη συνάντηση, ενώ ένα ακόμη τηλεφώνημα με αριθμό απόκρυψης έγινε αρκετές ώρες μετά την συνάντηση.

Το CNN δεν επιβεβαίωσε τα στοιχεία των επιχειρηματικών συνεργατών που συνομίλησαν τηλεφωνικά με τον Τραμπ Τζούνιορ, ούτε το περιεχόμενο των συζητήσεων.

Παράλληλα, δεν έχει διευκρινιστεί ο σκοπός των τηλεφωνημάτων κι αν αυτά σχετίζονται με την συνάντηση στον Πύργο Τραμπ, αλλά και την έρευνα που διεξάγεται για την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο δικηγόρος του Τραμπ Τζούνιορ, Άλαν Φουτερφάς, αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις.

Η έρευνα της Επιτροπής για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Γερουσίας για την υπόθεση της Ρωσίας, διεξάγεται εδώ και δύο χρόνια, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν η επιτροπή διερευνά μέχρι σήμερα, την συνάντηση που έγινε στον Πύργο Τραμπ.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, Ρεπουμπλικάνος Ρίτσαρντ Μπουρ που εκλέγεται στην Βόρεια Καρολίνα κι ο Γερουσιαστής από την Βιρτζίνια Μαρκ Γουόρνερ, που είναι υψηλόβαθμος μέλος των Δημοκρατικών στην ίδια επιτροπή, αρνήθηκαν επίσης να σχολιάσουν τις εξελίξεις.

Δεν είναι επίσης ξεκάθαρο αν τα στοιχεία των τηλεφωνικών αρχείων με την ταυτότητα των αριθμών που είχαν απόκρυψη, έχουν φτάσει στα χέρια του ειδικού ανακριτή με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μάλερ, ο οποίος διεξάγει την έρευνα για την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ωστόσο, οι επιχειρήσεις Τραμπ έχουν διαθέσει τόσο στον Μάλερ, όσο και στο Κογκρέσο μία σειρά εγγράφων που σχετίζονται με την Ρωσία.

Τα έγγραφα αυτά, αποδεικνύουν ότι τα τηλεφωνήματα δεν ήταν με τον (τότε) προεδρικό υποψήφιο Τραμπ, ενώ το γεγονός αυτό, φαίνεται να καθιστά πιο δύσκολη την πρόθεση των Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων να διερευνήσουν το παρασκήνιο γύρω από την περιβόητη συνάντηση στον Πύργο Τραμπ.

Η συνάντηση αυτή, οργανώθηκε όταν ο Αγκαλάροφ ζήτησε από τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων καλλιτεχνών Ρομπ Γκολντστόουν να κανονίσει μία συνάντηση μεταξύ της Βεσελνίτσκαγια και στελεχών της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.

Σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμά του προς τον Τραμπ Τζούνιορ ο Γκολντστόουν έγραψε ότι η Ρωσίδα δικηγόρος θα παρέδιδε “επιβαρυντικές” πληροφορίες για την Κλίντον στην διάρκεια της συνάντησης. “Εάν είναι αυτό που λέτε, θα το ήθελα πολύ,” απάντησε ο Τραμπ Τζουνιορ.

Ωστόσο, όταν η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιουνίου του 2016, η Βεσελνίτσκαγια επικέντρωσε το ενδιαφέρον της παρουσίασης της, στις ρωσικές κυρώσεις κι όχι στα επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος της Κλίντον.

Όσοι συμμετείχαν στην συνάντηση αυτή, έχουν καταθέσει σε μία ή στις τρεις επιτροπές του Κογκρέσου, που έχουν διερευνήσει την συνάντηση αυτή.

Από την πλευρά τους, οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στο τετράλεπτο τηλεφώνημα που έκανε ο Τραμπ Τζούνιορ, μεταξύ των δύο τηλεφωνημάτων που είχε με τον Αγκαλάροφ στις 6 Ιουνίου του 2016, τρεις ημέρες πριν από την πραγματοποίηση της συνάντησης στον Πύργο Τραμπ. Το ίδιο βράδυ, ο Τραμπ Τζούνιορ είχε ένα εντεκάλεπτο τηλεφώνημα με έναν αριθμό που είχε απόκρυψη, ενώ υπήρξε κι ένα άλλο τηλεφώνημα δύο ώρες μετά την συνάντηση, με έναν αριθμό ο οποίος είχε επίσης, απόκρυψη.

Ο Τραμπ Τζούνιορ δήλωσε στις καταθέσεις που έδωσε στο Κογκρέσο το 2017, ότι δεν γνώριζε με ποιους μίλησε στα τηλέφωνα που είχαν απόκρυψη.

Στην ερώτηση για το αν είχε μιλήσει με τον πατέρα του σχετικά με την συνάντηση ή την πρόταση για την προσφορά επιβλαβών στοιχείων σε βάρος της Κλίντον, ο ίδιος απάντησε: “Όχι δεν μίλησα.”

Ο πρόεδρος της Επιτροπής για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών στην Βουλή των Αντιπροσώπων, Άνταμ Σιφ επέκρινε τους συναδέλφους του Ρεπουμπλικάνους στην ίδια επιτροπή, οι οποίοι δεν επεδίωξαν προηγούμενα να πάρουν τα αρχεία με τα τηλέφωνα του Τραμπ Τζούνιορ, ώστε να γνωρίζουν με ποιους μίλησε ο ίδιος. Οι Ρεπουμπλικάνοι έγραψαν ότι “η επιτροπή δεν εντόπισε πληροφορίες για να αποφασίσει ποιος τηλεφώνησε στον Τραμπ Τζούνιορ την κρίσιμη χρονική στιγμή, από αριθμό που είχε απόκρυψη.”

Ο Σιφ έχει υποσχεθεί ότι θα κάνει την διερεύνηση του ζητήματος αυτού, μία από τις αρχικές προτεραιότητές του.

Σε ένα υπόμνημα του το 2018 προδιαγράφοντας τις διαστάσεις της έρευνας για την Ρωσία που δεν έχουν διερευνηθεί, ο Σιφ έγραψε ότι: “με δεδομένο τον χρόνο που έγιναν τα τηλεφωνήματα αυτά, η επιτροπή πρέπει να αποφασίσει αν μερικά από αυτά τα τηλεφωνήματα ενδεχόμενα να έγιναν μεταξύ του Τραμπ Τζουνιορ και του Ντόναλντ Τραμπ. Μεταξύ αυτών και τηλεφωνήματα για την συνάντηση στον Πύργο Τραμπ.”

“Θέλουμε να πάρουμε τα αρχεία των τηλεφωνημάτων για να αποφασίσουμε αν ο Ντόναλντ Τραμπ μιλούσε στον γιο του, σχετικά με την συνάντηση. Είναι ένα προφανές ερευνητικό βήμα, το οποίο οι Ρεπουμπλικάνοι δεν θέλουν να κάνουν, καθώς φοβούνται για το που μπορούν να οδηγήσουν οι αποδείξεις,” είχε δηλώσει ο Σιφ στο CNN, τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Σιφ μέσω εκπροσώπου του, αρνήθηκε να σχολιάσει τις νέες εξελίξεις.
 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software