Σαουδική Αραβία: Άγρια δολοφονία εξάχρονου με θρησκευτικά κίνητρα

Σαουδική Αραβία: Άγρια δολοφονία εξάχρονου με θρησκευτικά κίνητρα

Αίσθηση προκαλεί η είδηση πως ένα αγοράκι έξι ετών έπεσε θύμα άγριας δολοφονίας, στη Σαουδική Αραβία, από έναν οδηγό ταξί, με το κίνητρο της δολοφονίας να φαίνεται πως ήταν το θρησκευτικό μίσος.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Ζακάρια Αλ Τζαμπέρ βρισκόταν σε ταξί μαζί με την μητέρα του, με προορισμό σιιτικό τζαμί στη Μεντίνα, όταν ένα όχημα συνάντησε το δικό τους στην περιοχή Αλ Τιλάλ.

Στη συνέχεια ο οδηγός έβγαλε έξω το παιδί, το έσυρε σε κοντινό καφέ, έσπασε ένα μπουκάλι και του έκοψε το λαιμό. Έπειτα, άρχισε να μαχαιρώνει το παιδί, ενώ η μητέρα του μαζί με έναν αστυνομικό που βρέθηκε κοντά, προσπαθούσαν να τον σταματήσουν.

Σύμφωνα με φορείς για τα δικαιώματα των Σιιτών στη Σαουδική Αραβία, πριν την επίθεση ένας άγνωστος άνδρας ρώτησε την μητέρα αν ήταν Σιίτες και εκείνη απάντησε θετικά. 

Δεν είναι γνωστό γιατί ο οδηγός ταξί επιτέθηκε στο παιδί, ενώ υπάρχει αναφορά πως ίσως αντιμετώπιζε ψυχικά προβλήματα.

Ωστόσο το Shia Rights Watch, με έδρα την Ουάσινγκτον, υποστήριξε πως η δολοφονίας είχε θρησκευτικά κίνητρα.

"Η σιιτική κοινότητας της Σαουδικής Αραβίας θρηνεί και δηλώνει την αλληλεγγύη της με τους γονείς. Επίσης καταγγέλλει πως το περιστατικό αυτό αποτελεί μέρος επανειλημμένων παραβιάσεων και έλλειψης προστασίας της κοινότητάς μας από τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας" αναφέρει ανακοίνωση τους. 

Με πληροφορίες από την Daily Mail

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software