Λεονταρισμοί από Ερντογάν- Τσαβούσογλου προς τις ΗΠΑ για το θέμα των ρωσικών S-400!

Λεονταρισμοί  από Ερντογάν- Τσαβούσογλου προς τις ΗΠΑ για το θέμα των ρωσικών S-400!

Σκληρή στάση απέναντι στις νέες πιέσεις των ΗΠΑ για επιβολή κυρώσεων εξαιτίας των ρωσικών S-400 κρατούν ο πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας. 

Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει ποτέ από τη συμφωνία εξαγοράς του πυραυλικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία, διεμήνυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα ενδέχεται ακολούθως να εξετάσει την αγορά συστημάτων S-500.


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Η Ουάσινγκτον είχε προειδοποιήσει ότι η προμήθεια συστημάτων S-400 από τη Ρωσία ίσως να θέσει σε κίνδυνο τις συμφωνίες βιομηχανιών άμυνας μεταξύ των δύο νατοϊκών συμμάχων, και αυτή την εβδομάδα αποφάσισε να ακυρώσει μια προτιμησιακή εμπορική συμφωνία με την Τουρκία.

"Καταλήξαμε στο ζήτημα των S-400, υπογράψαμε μια συμφωνία με τους Ρώσους και θα ξεκινήσουμε τη συμπαραγωγή. Αργότερα ίσως συνεργαστούμε στους S-500", την νέα γενιά συστημάτων, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Kanal 24.

Παράλληλα ανέφερε ότι οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει να προσπαθούν να πειθαρχούν την Τουρκία μέσα από εμπορικά μέτρα, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα έχει ετοιμάσει τα δικά της μέτρα.

Έντονη ήταν και η αντίδραση  του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απέναντι στις νέες αμερικανικές πιέσεις. 

Πιο αναλυτικά, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιτέθηκε στις ΗΠΑ λέγοντάς της ξεκάθαρα να μην ανακατεύεται στο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Τουρκίας, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του OPEN TV, Μαρία Ζαχαράκη.


Δείτε το σχετικό βίντεο:


"Και δεν πουλάς και από αλλού δεν θέλεις να πάρουμε. Αυτό είναι αδιανόητο. Αν εσύ δεν θέλεις να δώσεις, τότε η Τουρκία ή θα πάρει από άλλον ή θα πάρει από χώρα εκτός ΝΑΤΟ και εσύ να μην ανακατεύεσαι!", δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος αφήνοντας υπονοούμενα για την αμερικανική κυβέρνηση, αναρωτήθηκε γιατί αισθάνεται τώρα ξαφνικά άβολα με την αγορά των S-400 και όχι όταν η Τουρκία αναζητούσε αντι-πυραυλικό σύστημα.

"Για κάποιο λόγο οι σύμμαχοί μας άρχισαν να αισθάνονται άβολα μόνο μετά την αγορά των S-400", είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software