Νέα Υόρκη: Εν ψυχρώ δολοφονία αρχιμαφιόζου της οικογένειας Γκαμπίνο

Νέα Υόρκη: Εν ψυχρώ δολοφονία αρχιμαφιόζου της οικογένειας Γκαμπίνο

Ως ένα ακόμη επεισόδιο στον αιματηρό κύκλο βίας της μαφίας αντιμετωπίζουν οι αμερικανικές αρχές την εν ψυχρώ δολοφονία του αρχιμαφιόζου, Φρανκ Κάλι, μπροστά από το σπίτι του στο Στάτεν Άιλαντ το βράδυ της Τετάρτης (13.03.2019).

Όπως αναφέρει η New York Post, o Κάλι δέχτηκε συνολικά 8  σφαίρες από άγνωστο άνδρα, ο οποίος στη συνέχεια τον πάτησε με το αμάξι του και εξαφανίστηκε. Στο σημείο έσπευσε αμέσως ασθενοφόρο που μετέφερε τον Κάλι σε κοντινό νοσοκομείο, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο Κάλι ήταν ο αρχηγός της οικογένειας Γκαμπίνο, μια από τις πιο «σκληρές» του αμερικανικού υποκόσμου. Στο παρελθόν, ηγέτες της συγκεκριμένης φαμίλιας, ήταν οι Κάρλο Γκαμπίνο και Τζον Γκότι.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης είναι ξεκάθαρη ως προς τα κίνητρα του εγκλήματος, με τον Κάλι να θεωρείται ως «παλαιάς κοπής νονός», καθώς απέφευγε να προκαλέσει ή να επιδείξει τον πλούτο του, όπως κάνουν οι νεότεροι.

Η οικογένεια Γκαμπίνο είχε επικεντρώσει τις δραστηριότητές της τα τελευταία χρόνια στο εμπόριο ηρωίνης και οξυκωδόνης, κάτι το οποίο «ανοίγει» και το φάσμα των εχθρών του νεκρού αρχιμαφιόζου.

Ο Κάλι είναι ο πρώτος αρχιμαφιόζος που δολοφονείται στην Ν. Υόρκη από το 1985 που ο Τζον Γκότι διέταξε την δολοφονία του τότε αρχηγού των Γκαμπίνο, Πολ Καστελάνο.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία σύλληψη.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software