Φόνοι γυναικών στην Κύπρο: Ο 35χρονος υπολοχαγός παραδέχτηκε την ενοχή του

Φόνοι γυναικών στην Κύπρο: Ο 35χρονος υπολοχαγός παραδέχτηκε την ενοχή του

Παραδέχτηκε την ενοχή του για τη δολοφονία και της γυναίκας που εντοπίστηκε το Σάββατο σε φρεάτιο στην περιοχή Μεταλλείο Μιτσερού ο 35χρονος υπολοχαγός γνωστός ως "Ορέστης", σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Φιλελεύθερος, για την υπόθεση της σειράς δολοφονιών γυναικών που αποκαλύφθηκε στην Κύπρο.

Το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας ενέκρινε αίτημα της Αστυνομίας για εξαήμερη προσωποκράτηση του.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου όπου ακούστηκαν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο που σκότωσε το δεύτερο θύμα, την 28χρονη Arian Palanas Lozano από τις Φιλιππίνες, ενώ επιβεβαιώθηκε και επισήμως ότι παραδέχτηκε και τις δολοφονίες της Marry Rose και της 6χρονης κόρης της.

Ο 35χρονος εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο, καθώς ο Ηλίας Στεφάνου αποσύρθηκε από την υπεράσπιση. 
 
Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο Ιωάννης Γιωρκάτζης, Υπαστυνόμος του ΤΑΕ Λευκωσίας, ο ύποπτος παραδέχτηκε στις 19/4 το φόνο της Marry Rose και το φόνο της γυναίκας που εντοπίστηκε χθες στο Μιτσερό. 
 
Όπως είπε, γνώρισε την Arian περί τα τέλη Ιουλίου. Tην μετέφερε στο σπίτι του και αφού έκαναν σεξ, την έπνιξε με tyre raps και αργότερα την πέταξε στο φρεάτιο στο Μιτσερό. Την γνώρισε, όπως κατέθεσε, μέσω της εφαρμογής Badoo.
 
Η 28χρονη είχε εξαφανιστεί στις 21 Ιουλίου του ’18, στην Αγλαντζιά.

Ο 35χρονος τελεί υπό κράτηση και για την υπόθεση φόνου της 38χρονης Mary Rose.

Πηγή της Αστυνομίας δήλωσαν στο ΚΥΠΕ ότι επανάρχισαν από το πρωί οι έρευνες της Αστυνομίας στη λίμνη του Ξυλιάτου για τον εντοπισμό της σορού της εξάχρονης κόρης της 38χρονης. 

Πριν από το δικαστήριο, μετάφεραν ξανά τον "Ορέστη" στη λίμνη στο Ξυλιάτο όπου τους υπέδειξε πού έριξε το πτώμα της μικρής.Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέδειξε συγκεκριμένο σημείο στη λίμνη, όπου έριξε το τυλιγμένο σε σεντόνι πτώμα, το οποίο έδεσε με πέτρες. Στη συνέχεια οι πέτρες υποχώρησαν έτσι ξαναπήρε το πτώμα, στερέωσε καλύτερες τις πέτρες και το έριξε πίσω στο νερό.
 
Παράλληλα, μετά τον εντοπισμό χθες και πτώματος δεύτερης γυναίκας, στο Μιτσερό συνεχίζονται οι προσπάθειες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής για εντοπισμό και άλλων σορών στο φρεάτιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες οι κάμερες κατέδειξαν τουλάχιστον ένα όγκο που μοιάζει πολύ με πτώμα.
 
Στο έργο των Αρχών συνδράμει σήμερα και ιδιωτική εταιρεία καταδύσεων.
 
Πηγή: philenews

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software