Τέξας: Εκτροχιάστηκε τρένο που μετέφερε αιθανόλη

Τέξας: Εκτροχιάστηκε τρένο που μετέφερε αιθανόλη

Τρία άλογα έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 20 σπίτια εκκενώθηκαν κοντά στο Fort Worth του Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, εκτροχιάστηκε φορτηγό τρένο που μετέφερε αιθανόλη.

Το τρένο βγήκε εκτός γραμμής με σχετικά μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα τα βυτία που μετέφερε με την αιθανόλη, να διπλώσουν και να συγκρουστούν μεταξύ τους.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε πυρκαγιά, γεγονός που οδήγησε τις αμερικανικές αρχές στην απόφαση να απομακρύνουν τους κατοίκους των κοντινών σπιτιών, καθώς ο κίνδυνος μίας έκρηξης ήταν μεγάλος, ενώ και τα αέρια από την καύση της αιθανόλης θα μπορούσαν να προκαλέσουν παρενέργειες στην υγεία των ανθρώπων.

Τα άλογα, σύμφωνα με την έρευνα που διεξάγεται, βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν η φωτιά από τα βυτιοφόρα επεκτάθηκε σε στάβλο που βρισκόταν ακριβώς δίπλα στις ράγες. Στον στάβλο υπήρχαν συνολικά 15 άλογα, από τα οποία κατάφεραν να διαφύγουν και να σωθούν τα 12.

Κάτοικοι της περιοχής και συγκεκριμένα σπιτιού που βρίσκεται κοντά στις γραμμές του τρένου, δήλωσαν ότι άκουσαν μία ισχυρή έκρηξη και ένιωσαν ένα δυνατό τράνταγμα, πριν τρέξουν να δουν τι είχε συμβεί.

«Το σπίτι κουνιόταν λες και περνούσε καταιγίδα. Σαν να ήμασταν σε ταινία», δήλωσε ένα μέλος της οικογένειας.

 

Powered by TUODY Software