Ο Γιούνκερ προειδοποιεί: Σταθμίστε προσεκτικά την ψήφο σας!

Ο Γιούνκερ προειδοποιεί: Σταθμίστε προσεκτικά την ψήφο σας!

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προέτρεψε τους ψηφοφόρους να σταθμίσουν προσεκτικά την ψήφο τους στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα λαϊκιστικά και εθνικιστικά κόμματα μπορεί να αυξήσουν τη δύναμή τους.

Οι πολίτες θα πρέπει να αναρωτηθούν πώς θα μοιάζει το "ευρωπαϊκό τοπίο" τα επόμενα χρόνια, αν όλοι ψηφίσουν τους εξτρεμιστές, είπε ο Γιούνκερ. Υπογράμμισε επίσης ότι οι εκλογές που θα διεξαχθούν στις 28 χώρες-μέλη της ΕΕ από τις 23 μέχρι τις 26 Μαΐου είναι "οι μεγαλύτερες υπερεθνικές εκλογές οπουδήποτε στον κόσμο".

Ο Γιούνκερ καταδίκασε τις επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, τον οποίο ορισμένοι παραλληλίζουν με τον Χίτλερ και τον Στάλιν, χαρακτηρίζοντάς τις "παντελώς απαράδεκτες και, πρέπει να πω, αποκρουστικές".

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα παραδοσιακά κόμματα θα μειώσουν τη δύναμή τους, όμως θα διατηρήσουν τον έλεγχο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ η ακροδεξιά ή κάποια περιθωριακά κόμματα θα κερδίσουν περισσότερες έδρες.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software