Μπόρις Τζόνσον προς Βρυξέλλες: Δεν πληρώνουμε το κόστος του Brexit

Μπόρις Τζόνσον προς Βρυξέλλες: Δεν πληρώνουμε το κόστος του Brexit

Με πυρά κατά των Βρυξελλών, εγκαινίασε την εσωκομματική του εκστρατεία, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, φαβορί στα βρετανικά γραφεία στοιχημάτων για τη διαδοχή της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Σε συνέντευξή του στους κυριακάτικους Times του Λονδίνου ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και επί δύο θητείες δήμαρχος Λονδίνου απειλεί να παρακρατήσει τα 45 δισ. ευρώ, ποσό αποχώρησης που καλείται να καταβάλει το Λονδίνο στον κοινοτικό προυπολογισμό.

Σκοπός του: να υποχωρήσουν οι Βρυξέλλες στο θέμα του backstop, δηλαδή της ασφάλειας των ανοιχτών συνόρων στο νησί της Ιρλανδίας.

Επίσης, δηλώνει ότι εγγυάται τα δικαιώματα και την επ' αόριστον παραμονή όλων των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν και εργάζονται στη Βρετανία.

Τονίζει ότι θα εντείνει τις προετοιμασίες για ασφαλή αποχώρηση από την ΕΕ δίχως συμφωνία, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

"Είμαι ο κατάλληλος"

Προσθέτει, επίσης, ότι είναι ο μόνος από τους υποψηφίους για τη διαδοχή της Μέι που μπορεί να νικήσει τους Ναιτζελ Φἀρατζ και Τζέρεμι Κόμπιν. " Ειλικρινά πιστεύω πως μόνο εγώ μπορώ να περἀσω τη χώρα από τη Σκύλα και τη Χάρυβδη των Κόρμπιν και Φἀρατζ και να την οδηγήσω σε ήρεμα νερά. Μια Βρετανία για όλους” υπογραμμίζει.

Εκμυστηρεύεται ότι έχει συγχωρήσει τον συνυποψήφιο του, Μάικλ Γκόουβ, για την πισώπλατη μαχαιριά που τον ανάγκασε να αποχωρἠσει από τη  πρώτη κούρσα για εκλογή ηγέτη, το 2016.

Υπόσχεται μάλιστα πως θα του δώσει σημαντικό υπουργείο στην κυβέρνηση του.

Παρόλο που, σύμφωνα με δημοσκόπηση, ο Τζόνσον είναι ο δημοφιλέστερος υποψήφιος στα 100.000 μέλη του κόμματος που σε περίπτωση ισοψηφίας των δύο εναπομεινάντων υποψηφίων θα κληθούν να δὠσουν τη λύση, δεν είναι βέβαιο πως θα περάσει από τις συμπληγἀδες των βουλευτὠν. 

Πηγή: Deutsche Welle

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software