Πρώην σύμβουλος Τραμπ: Σοβαρολογούσε ότι θα δεχόταν ξένη βοήθεια στις εκλογές

Πρώην σύμβουλος Τραμπ: Σοβαρολογούσε ότι θα δεχόταν ξένη βοήθεια στις εκλογές

Η Χόουπ Χικς, η πρώην στενή συνεργάτιδα του Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε μια Επιτροπή του Κογκρέσου ότι ο πρόεδρος σοβαρολογούσε όταν είπε πως δεν υπήρχε τίποτα το επιλήψιμο στο να δεχτεί επιβαρυντικές πληροφορίες για κάποιον πολιτικό αντίπαλό του από μια ξένη κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Επιτροπής αυτής, ο Δημοκρατικός Τζέραλντ Νάντλερ.

κυρία Χικς κατέστησε σαφές ότι αντιλαμβανόταν πως ο πρόεδρος μιλούσε σοβαρά όταν είπε ότι θα δεχόταν μια ξένη παρέμβαση στις εκλογές μας", ανέφερε ο Νάντλερ σε ανακοίνωσή του σχετικά με την κατάθεση της πρώην συμβούλου του Τραμπ στην Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

"Ξεκαθάρισε επίσης ότι ακόμη κι εκείνη γνώριζε ότι μια τέτοια προσφορά βοήθειας θα έπρεπε να απορριφθεί και να καταγγελθεί στο FBI", πρόσθεσε.

Η Χικς ήταν γραμματέας Τύπου στο προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ και κατόπιν διευθύντρια επικοινωνιών στον Λευκό Οίκο. Την Τετάρτη κατέθετε επί οκτώ ώρες, κεκλεισμένων των θυρών, στην Επιτροπή, όμως αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικές με τη δουλειά που έκανε επί 14 μήνες στον Λευκό Οίκο.

Οι Δημοκρατικοί, που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων θέλουν να μιλήσει η Χικς για πέντε επεισόδια τα οποία αναφέρονται στην έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ και πιστεύεται ότι παρέχουν αποδείξεις για παρεμπόδιση δικαιοσύνης εκ μέρους του Τραμπ.

Την ρώτησαν επίσης για τις πληρωμές που έγιναν το 2016 σε δύο γυναίκες –η μία είναι η πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς– που ισχυρίζονταν ότι είχαν ερωτικές σχέσεις με τον Τραμπ.

Ο Νάντλερ δεσμεύτηκε ότι θα δώσει σύντομα στη δημοσιότητα το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της κατάθεσης της Χόουπ Χικς.
 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software