ΗΠΑ: Πoλίτες ξυλοκόπησαν ληστή μέχρι θανάτου

ΗΠΑ: Πoλίτες ξυλοκόπησαν ληστή μέχρι θανάτου

Τον νόμο στα χέρια τους πήραν οι πολίτες στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, οι οποίοι ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου έναν άντρα, που αποπειράθηκε να κλέψει ένα αμάξι, ενώ μέσα σε αυτό βρίσκονταν τρία παιδιά.

Ο 54χρονος Έρικ Χουντ έκλεψε το αμάξι έξω από ένα κατάστημα, την ώρα που οι γονείς των παιδιών ήταν μέσα σε αυτό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι γονείς κυνήγησαν το όχημα με τα πόδια και το πρόλαβαν όταν σταμάτησε σε ένα κόκκινο φανάρι.

Στη συνέχεια τράβηξαν τον οδηγό έξω από το αυτοκίνητο.

Τότε, σύμφωνα με την αστυνομία, ο ληστής επιτέθηκε στον πατέρα και προσπάθησε να το σκάσει, αλλά ένα μεγάλο πλήθος εξαγριωμένων πολιτών τον σταμάτησε και άρχισε να τον χτυπά.

Τελικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

«Δεν είμαι υποστηρικτής της δικαιοσύνης του δρόμου», δήλωσε σχετικά με το συμβάν ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Τζέισον Σμιθ, προσθέτοντας ότι «όλες τις εγκληματικές ενέργειες θα πρέπει να τις διαχειριζόμαστε εμείς».

Η αστυνομία διαθέτει υλικό από το περιστατικό και επιχειρεί να ταυτοποιήσει τους ανθρώπους που επιτέθηκαν στον Χουντ, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Ένας εκπρόσωπος του γραφείου του εισαγγελέα δήλωσε ότι οι εισαγγελείς περιμένουν την αστυνομία να ολοκληρώσει την έρευνά της πριν σχολιάσουν. Τα παιδιά που βρίσκονταν στο αμάξι είναι καλά στην υγεία τους.

Powered by TUODY Software