Αντιδράσεις με το «καλημέρα»: Ο Τζόνσον διορίζει σύμβουλο τον επικεφαλής της καμπάνιας του Brexit

Αντιδράσεις με το «καλημέρα»: Ο Τζόνσον διορίζει σύμβουλο τον επικεφαλής της καμπάνιας του Brexit

Ο Μπόρις Τζόνσον προτίθεται να διορίσει, ως πρωθυπουργός, τον πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας υπέρ του Brexit Ντόμινικ Κάμινγκς στη θέση του πολιτικού του συμβούλου, έγινε γνωστό από πηγή του επιτελείου του νέου ηγέτη των Τόρις.

Ο ίδιος δήλωσε σε φίλους του ότι πηγαίνει στην Ντάουνινγκ Στριτ για να υλοποιήσει το Brexit στις 31 Οκτωβρίου, όσο δύσκολο και να είναι αυτό.., σύμφωνα με πληροφορίες του Spectator.

Ο Κάμινγκς είναι μία αμφιλεγόμενη και μάλλον πολωτική προσωπικότητα, που επικρίνεται για τους απότομους τρόπους και τις εικονοκλαστικές του απόψεις. Ηταν ο εγκέφαλος πίσω από την καμπάνια του Vote Leave και για τον λόγο αυτόν ο James Graham του έδωσε τον κεντρικό ρόλο στην τηλεταινία Brexit: The Uncivil War, που προβλήθηκε στο Channel 4. Τον ενσαρκώνει ο Ντέιβιντ Κάμπερμπατς.

Θεωρείται ότι η συνεργασία του θα είναι «δύσκολη» με τα στελέχη της Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ ο διορισμός αναμένεται ότι θα δυσαρεστήσει ορισμένα από τα μέλη του European Research Group, ευρωσκεπτικιστών συμμάχων του Μπόρις Τζόνσον, κατά των οποίων έχει εκτοξεύσει καυστικά σχόλια.

Ο Κάμινγκς κατηγορήθηκε νωρίτερα φέτος για περιφρόνηση προς το κοινοβούλιο όταν αγνόησε την κλήση του ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής που ερευνούσε τα θέμα των "fake news" στο δημοψήφισμα για το Brexit. Ο ίδιος δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι προσφέρθηκε να δώσει στοιχεία.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software