Δεν κάνει πλάκα ο Τραμπ: Νομίζω ότι η ρητορική μου ενώνει τους ανθρώπους!

Δεν κάνει πλάκα ο Τραμπ: Νομίζω ότι η ρητορική μου ενώνει τους ανθρώπους!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε τις επικρίσεις που διατυπώνονται σε βάρος του ότι η ρητορική του είναι διχαστική, λίγο προτού αναχωρήσει από την Ουάσιγκτον με προορισμό το Ντέιτον του Οχάιο και το Ελ Πάσο του Τέξας, τις δύο πόλεις όπου εκτυλίχθηκαν οι αιματηρές ένοπλες επιθέσεις με τους 31 νεκρούς το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος απέρριψε την κριτική που διατυπώνεται σε βάρος του ότι η ρητορική του συνέβαλε στην αναζωπύρωση του διχασμού και της βίας.


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Οι πρόσφατες επιθέσεις «δεν έχουν καμία σχέση με τον πρόεδρο Τραμπ» σημείωσε ο μεγιστάνας, υποστηρίζοντας ότι όσοι τον κατηγορούν ότι τροφοδοτεί το φυλετικό μίσος στη χώρα του το κάνουν για πολιτικούς σκοπούς. «Πρόκειται για ανθρώπους που επιδιώκουν να επωφεληθούν πολιτικά» ασκώντας κριτική, τόνισε αναφερόμενος στους επικριτές του.

«Νομίζω ότι η ρητορική μου ενώνει τους ανθρώπους. Η χώρα μας τα πηγαίνει απίστευτα καλά. Η Κίνα δεν τα πηγαίνει καλά εάν ρίξετε μια ματιά στην κατάσταση με το εμπόριο» υπογράμμισε ο μεγιστάνας, προσθέτοντας ότι προσπαθεί να αποφύγει την πολιτικοποίηση των τραγωδιών.

Όπως ανέφερε, πιστεύει ότι υπάρχει «πολιτική βούληση» για την ενίσχυση των ελέγχων για το παρελθόν των υποψήφιων αγοραστών όπλων, επιμένοντας ότι το πρόβλημα έχει να κάνει με τα ψυχικά νοσήματα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν θεωρεί ότι υπάρχει συναίνεση για τον περιορισμό διαφόρων τύπων όπλων. Όπως υπογράμμισε, δεν υπάρχει πολιτική διάθεση για την απαγόρευση των αυτόματων τουφεκιών, κάτι που θα ήθελαν πολλοί Δημοκρατικοί.

«Ανησυχώ για την άνοδο οποιουδήποτε είδους μίσους, δεν μου αρέσει» είπε ο δισεκατομμυριούχος, έπειτα από πιέσεις δημοσιογράφων έξω από τον Λευκό Οίκο, επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή του στην παράτυπη μετανάστευση.

Powered by TUODY Software