Εμπρηστικό κρεσέντο από τους Τούρκους: Οι γεωτρήσεις θα συνεχιστούν -Μην τεστάρετε τη στρατιωτική ισχύ μας

Εμπρηστικό κρεσέντο από τους Τούρκους: Οι γεωτρήσεις θα συνεχιστούν -Μην τεστάρετε τη στρατιωτική ισχύ μας

Κλιμακώνουν την εμπρηστική ρητορική τους οι Τούρκοι αξιωματούχοι για τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με τη «σκυτάλη» να παίρνει αυτή τη φορά ο αντιπρόεδρος της γειτονικής χώρας Φουάτ Οκτάι.

«Χωρίς κανένα δισταγμό, η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων» είπε την Κυριακή ο Φουάτ Οκτάι, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Διεμήνυσε δε, πως οι τουρκικές γεωτρήσεις θα συνεχιστούν «με αποφασιστικότητα».

Η Άγκυρα επιδίδεται τις τελευταίες ημέρες σε «σόου» στα κατεχόμενα, με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ να επισκέπτεται σήμερα τη φρεγάτα που συνοδεύει το γεωτρύπανο «Γιαβούζ».

Ο Τούρκος αξιωματούχος βρίσκεται στα κατεχόμενα για πολυήμερη επίσκεψη, η οποία μάλιστα συμπίπτει με την έναρξη γεώτρησης μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως γράφει το πρακτορείο Anadolu, ο Ακάρ ενημερώθηκε σήμερα για τις δραστηριότητες των τουρκικών πλοίων ενώ στη συνέχεια προχώρησε σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις.

«Κανένας δεν πρέπει να περιμένει πως η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι θα παρακολουθούν τις γεωτρήσεις των Ελληνοκυπρίων χωρίς να αντιδράσουν» δήλωσε ο Ακάρ, και συνέχισε:«Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Κανείς δεν θα πρέπει να τεστάρει την στρατιωτική ισχύ μας».

Powered by TUODY Software