Δίκη Βρετανίδας για τον fake βιασμό: Συναινετική η συνεύρεση, αλλά όχι η βιντεοσκόπηση

Δίκη Βρετανίδας για τον fake βιασμό: Συναινετική η συνεύρεση, αλλά όχι η βιντεοσκόπηση

Με την κατάθεση του αρχιαστυφύλακα Ανδρέα Νικολεττή ως μάρτυρας κατηγορίας άρχισε η δίκη για την περιβόητη υπόθεση του «ομαδικού βιασμού» στην Αγία Νάπα.

Ο αρχιαστυφύλακας που υπηρετεί στο ΤΑΕ Αμμοχώστου, είναι  μέλος της ανακριτικής ομάδας της υπόθεσης και έλαβε την τρίτη κατάθεση από την κατηγορουμένη στις 27 Ιουλίου.

Εξεταζόμενος από τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής, Αδάμο Δημοσθένους, ο μάρτυρας υπέδειξε την κατηγορούμενη ως το πρόσωπο το οποίο είδε σε ψηφιακό δίσκο, ο οποίος ετοιμάστηκε από τα στοιχεία που υπήρχαν στα 12 κινητά τηλέφωνα των Ισραηλινών, που παραλήφθηκαν ως τεκμήρια από τους Ισραηλινούς. Μετά την εξέταση των κινητών απομονώθηκε υλικό που αφορούσε στις ημερομηνίες 13–17 Ιουλίου, τα οποία μεταξύ άλλων απεικόνιζαν την κατηγορούμενη να έχει συναινετικό σεξ με ένα από τους Ισραηλινούς και άλλα άτομα να τους περιβάλλουν.

Αντεξεταζόμενος από την Ρίτσα Πεκρή, εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της 19χρονης, ο μάρτυρας είπε ότι την ίδια μέρα εξέτασε ψηφιακό δίσκο που στάλθηκε από το Δικανικό Εργαστήριο του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Σου υποβάλλω, συνέχισε η κ. Πεκρή, ότι δεν υλοποιήθηκαν τα αιτήματα της Αστυνομίας προς το Δικανικό Εργαστήριο, δηλαδή να ελεγχθούν βίντεο και φωτογραφίες τα οποία τυχόν διαγράφηκαν από τα κινητά των Ισραηλινών, να ελεγχθούν βίντεο και φωτογραφίες που στάλθηκαν μέσω διαφόρων διαδικτυακών εφαρμογών (Whatsapp, Facebook, Viber και άλλα), να ανακτηθούν τα βίντεο και οι φωτογραφίες που τυχόν διαγράφηκαν από τα κινητά και να απομονωθεί το υλικό που είχε σχέση με το αδίκημα του βιασμού, γιατί όπως ισχυρίστηκε «η Αστυνομία αποφάσισε να χειριστεί την κατηγορουμένη από θύμα σε ύποπτη».

Ο μάρτυρας απάντησε ότι «σε καμία περίπτωση μέχρι και την τελευταία ώρα, η κατηγορούμενη δεν θεωρήθηκε ύποπτη» και σημείωσε πως από τα 12 κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν από τους Ισραηλινούς ανακτήθηκε το υλικό μόνο από τα πέντε.

Με το πέρας της χθεσινής διαδικασίας μίλησε ο Michael Polak, εκ των δικηγόρων της 19χρονης που εκπροσωπεί την Οργάνωση «Justice Abroad», ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τηn πορεία που έλαβε χθες η υπόθεση.

Ξέσπασε σε κλάματα

Η 19χρονη έβαλε τα κλάματα και άρχισε να εκνευρίζεται μόλις άκουσε ότι το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά της για να αφεθεί ελεύθερη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να της γίνουν συστάσεις από το δικαστήριο για να ηρεμήσει, σύμφωνα με το politis.com.cy.

Η Αγγλίδα ζήτησε, μέσω των δικηγόρων της, να αφεθεί ελεύθερη, προκειμένου να μπορέσει να ταξιδέψει πίσω στη χώρα της, επικαλούμενη κυρίως οικονομικούς και ψυχολογικούς λόγους, αλλά και για να μπορέσει να συνεχίσει τις σπουδές της. Όπως έγινε γνωστό, μέχρι στιγμής έχει συγκεντρωθεί από διαδικτυακό έρανο που διενεργείται χρηματικό ποσό 28 χιλιάδων βρετανικών λιρών για τα δικηγορικά της έξοδα. Τον διαδικτυακό έρανο έχουν ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα μέλη της οικογένειας της νεαρής υπό τον τίτλο «Βοηθήστε μία έφηβη-θύμα να βρει δικαιοσύνη στην Κύπρο».

Πηγές: sigmalive.com, politis.com.cy

Powered by TUODY Software