Αγριεύει ο Τραμπ: Βαρύτατες κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την εισβολή στη Συρία

Αγριεύει ο Τραμπ: Βαρύτατες κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την εισβολή στη Συρία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε  ότι ως απάντηση στην τουρκική εισβολή στη Συρία, θα εκδώσει σύντομα ένα εκτελεστικό διάταγμα εξουσιοδοτώντας για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος Τούρκων νυν και πρώην αξιωματούχων, τη διακοπή των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία για μια εμπορική συμφωνία ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων και την αύξηση δασμών στον τουρκικό χάλυβα σε 50%.

Σε μια ανακοίνωση στην οποία δεσμεύτηκε να καταστρέψει γρήγορα την τουρκική οικονομία αν η Άγκυρα συνεχίσει "αυτή την επικίνδυνη και καταστροφική πορεία", ο Τραμπ επίσης τόνισε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα που αποσύρθηκαν από τη Συρία θα αναπτυχθούν εκ νέου και θα παραμείνουν στην περιοχή για την παρακολούθηση της κατάστασης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι καλωσορίζει οποιαδήποτε χώρα επιθυμεί να βοηθήσει τους Κούρδους στη Συρία, υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να διαδραματίσουν κανένα ρόλο στην προστασία της κουρδικής πολιτοφυλακής στη βορειανατολική Συρία.

"Αφήστε τη Συρία και τον Άσαντ να προστατεύσουν τους Κούρδους και να πολεμήσουν την Τουρκία για τα δικά τους εδάφη", είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε μια σειρά αναρτήσεων του στο twitter. 


 

 

 

 


Η επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας για την στρατιωτική εισβολή στη βόρεια Συρία βρίσκεται στην ατζέντα της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, με τη συμμετοχή του Μάικ Πομπέο.

Μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο πακέτο κυρώσεων, το οποίο συζητείται στην συνεδρίαση.

Το πιο σημαντικό στοιχείο αυτών των κυρώσεων, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του OPEN TV, Μιχάλη Ιγνατίου στην Ουάσιγκτον, είναι ότι στοχεύουν μεταξύ άλλων και τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και στελέχη της κυβέρνησής του.

Διαβάστε: Συρία: Ο Ερντογάν δεν υποχωρεί- Φόβοι για σύρραξη με τις δυνάμεις του Άσαντ
Διαβάστε: Συρία: Ο Ερντογάν «μπαίνει» στο κουρδικό προπύργιο της Μανμπίτζ


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Διαβάστε: Συρία: Η διαχρονική παράνοια του πολέμου σε μια εικόνα

Μάλιστα, έχει δοθεί εντολή στις αμερικανικές υπηρεσίες να ερευνήσουν τα περιουσιακά στοιχεία του Τούρκου προέδρου.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν επανέλαβε ότι οι κυρώσεις είναι έτοιμες και πλέον αναμένεται να δώσει την εντολή για την εφαρμογή τους ο Ντόναλντ Τραμπ.

Όλες οι πληροφορίες, ιδιαίτερα από το υπουργείο Οικονομικών αλλά και από το Κογκρέσο, συγκλίνουν ότι ο πρόεδρος Τραμπ έχει πει σε όλους του συνομιλητές του, τις τελευταίες 24 ώρες, ότι οι κυρώσεις πρέπει να επιβληθούν και μάλιστα άμεσα.

Powered by TUODY Software