Απομονωμένη η Τουρκία στο ΝΑΤΟ – Όλοι εναντίον της Άγκυρας για την εισβολή στη Συρία

Απομονωμένη η Τουρκία στο ΝΑΤΟ – Όλοι εναντίον της Άγκυρας για την εισβολή στη Συρία

Θυελλώδης η σύνοδος του ΝΑΤΟ, σε επίπεδο αντιπροσώπων των 29 χωρών-μελών, όπου τα μέλη της Συμμαχίας εξαπέλυσαν ομαδικά πυρά κατά της Τουρκίας για την στρατιωτική εισβολή στη Συρία

Σύμφωνα με πληροφορίες,  δεν υπήρξε ούτε μία φωνή που να μην είναι από επικριτική έως επιθετική απέναντι στη λεγόμενη επιχείρηση "Πηγή Ειρήνης" της Τουρκίας στην Συρία.

Η τουρκική αντιπροσωπεία βρέθηκε απομονωμένη, με τους εκπροσώπους των υπολοίπων χωρών-μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να ζητούν να μάθουν επιτακτικά πότε θα τερματιστεί η επιχείρηση, και να αξιώνουν από την Άγκυρα να κηρύξει εκεχειρία.

Βασική αιχμή της κριτικής για την στάση της Τουρκίας ήταν ο κίνδυνος να τιναχτεί στον αέρα ό,τι μέχρι τώρα έχει επιτευχθεί στην μάχη του Δυτικού κόσμου απέναντι στους τζιχαντιστές του ISIS,

Επιπλέον, το ΝΑΤΟ εκτιμά ότι με την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση, τίθενται εν αμφιβόλω οι μέχρι σήμερα συσχετισμοί δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή.

Πάντα κατά τις ίδιες πηγές, η σφοδρότητα των αντιδράσεων απέναντι στην στάση της Τουρκίας και την άρνησή της να δεχθεί μια εκεχειρία, ήταν σχεδόν πρωτοφανής.

Η ολομέτωπη επίθεση στην Τουρκία έχει ξεχωριστή σημασία, με δεδομένη την άφιξη στην Άγκυρα του Αμερικανού Αντιπροέδρου και του υπουργού Εξωτερικών, με τους οποίους –παρά τις αρχικές παλινωδίες– θα συναντηθεί ο Ταγίπ Ερντογάν. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο  υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε  πως ο ίδιος και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς έχουν σκοπό η Τουρκία να σταματήσει τις επιθέσεις της στη Συρία.

Με πληροφορίες από: onalert.gr
 

Powered by TUODY Software