Χιλή: Κρεμασμένη με χειροπέδες βρέθηκε καλλιτέχνιδα του δρόμου που διαδήλωνε κατά του Πινιέρα

Χιλή: Κρεμασμένη με χειροπέδες βρέθηκε καλλιτέχνιδα του δρόμου που διαδήλωνε κατά του Πινιέρα

Νέες αντιδράσεις αναμένεται να πυροδοτήσει στη Χιλή ο θάνατος της 36χρονης καλλιτέχνιδας, Ντανιέλα Καράσκο, που ήταν γνωστή με το προσωνύμιο "La Mimo".

Οργανώσεις και συνδικάτα ζητούν τη διερεύνηση των συνθηκών του θανάτου της, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι δολοφονήθηκε από αστυνομικούς, κι ενώ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι ογκώδεις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα κατά του προέδρου Πινιέρα..

Σύμφωνα με τον χιλιανό ιστότοπο, biobiochile.cl, η σορός της Ντανιέλα Καράσκο βρέθηκε την περασμένη Κυριακή (27.10.2019) κρεμασμένη σε φράκτη, με χειροπέδες στο πάρκο André Jarlan, στην συνοικία Pedro Aguirre Cerda, στα νότια του Σαντιάγο, όπως προκύπτει κι από βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Συνδικάτο των Ηθοποιών της Χιλής- Sidarte ζητά να διεξαχθεί έρευνα και να αποδοθεί δικαιοσύνη, αφού οι συνθήκες της δολοφονίας της παραμένουν άγνωστες και οι περισσότερες πληροφορίες συγκλίνουν πως δολοφονήθηκε από αστυνομικούς.

Η αυτοψία έδειξε ότι ο θάνατός της οφείλεται σε ασφυξία και η αστυνομία μιλά για "αυτοκτονία".

Παρά ταύτα, πληροφορίες και βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζουν ότι η τελευταία φορά που η κοπέλα εθεάθη ζωντανή ήταν όταν συνελήφθη από τους Καραμπινιέρος στις 19 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης.

Από την πλευρά της, η φεμινιστική συλλογικότητα #NiUnaMenos-Χιλή κατήγγειλε ότι η Ντανιέλα Καρράσκο "προπηλακίστηκε, βασανίστηκε και δολοφονήθηκε".


Powered by TUODY Software