Κατάρρευση γέφυρας Τουλούζη: Νεκροί μια 15χρονη κι ένας οδηγός φορτηγού [vid]

Κατάρρευση γέφυρας Τουλούζη: Νεκροί μια 15χρονη κι ένας οδηγός φορτηγού [vid]

Μια 15χρονη και ο οδηγός ενός φορτηγού έχασαν τη ζωή τους μετά την κατάρρευση γέφυρας στον ποταμό Ταρν στην περιοχή Μιρπουά-σιρ-Ταρν, στην Τουλούζη, στη νοτιοδυτική Γαλλία, όπως ανακοίνωσαν η νομαρχία, η εισαγγελία και η πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής.

«Η μητέρα της 15χρονης, η οποία βρισκόταν μέσα στο όχημα που έπεσε στον ποταμό διεσώθη, βοηθούμενη κυρίως από περαστικούς», δήλωσε ο εισαγγελέας της Τουλούζης Ντομινίκ Αλζεαρί.

Νεκρός είναι και ένας οδηγός φορτηγού που επίσης έπεσε στον ποταμό μετά την κατάρρευση της γέφυρας.

Η γέφυρα "είχε υποβληθεί, όπως φαίνεται, στους δέοντες ελέγχους", σύμφωνα με τον εισαγγελέα Αλζεαρί. Επίσης σύμφωνα με τις νομαρχιακές αρχές, δεν παρουσίασε "κανένα κατασκευαστικό πρόβλημα" κατά την τελευταία "ενδελεχή" επιθεώρηση που είχε γίνει σε αυτή το 2017, ενώ δε θεωρείτο ευαίσθητη κατασκευή και δεν είχε τεθεί σε καθεστώς ιδιαίτερης επιτήρησης.

Η γέφυρα είχε κατασκευαστεί το 1931, είχε μήκος 155 μέτρων και πλάτος 6,50 μέτρων. "Ενδελεχής επιθεώρησή της έγινε το 2017 και δε διαπιστώθηκε κανένα κατασκευαστικό πρόβλημα, παρά μόνον φυσιολογικές φθορές.

Στην είσοδο της γέφυρας, ένα μέρος της οποίας εξακολουθεί να κρέμεται πάνω από τον ποταμό, πινακίδα αναφέρει ότι απαγορεύεται η διέλευση στα οχήματα άνω των 19 τόνων, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP.

Στο σημείο αυτό ο ποταμός Ταρν έχει βάθος μεγαλύτερο από 20 μέτρα και πλάτος 100 μέτρων.

"Στα ημιρυμουλκούμενα δεν επιτρέπεται η διέλευση, το είδαμε και ενημερώσαμε τις αρχές", πρόσθεσε ο ίδιος, χωρίς ωστόσο να μπορεί να διευκρινίσει αν το φορτηγό που έπεσε ήταν ημιρυμουλκούμενο.

Ο πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Ζορζ Μερίκ δήλωσε ότι "η σκέψη του είναι στα θύματα" και υπογράμμισε ότι "διεξάγεται έρευνα για να διευκρινιστούν τα αίτια αυτού του τρομερού δυστυχήματος".

Powered by TUODY Software